Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Het roer gaat om. Alles moet anders en tradities zetten we overboord. Met deze woorden komt er een einde aan onze maandelijkse verschijningsvorm én is dit de laatste keer dat ik U zal toespreken vanaf de voorpagina van Lords Of Metal middels een hoofdredactioneel commentaartje. Na bijna twintig jaar de conservatieve broeder onder de online metal magazines uit te hebben gehangen is het nu wel ge-noeg geweest en gaan we eindelijk met onze tijd mee. Wat dit allemaal behelst kunt u lezen na de “lees verder”, maar ga er maar vanuit dat dit mijn laatste voorwoord is. Alle meldingen van belang, waaronder dagelijks het verschijnen van alle nieuwe reviews en andere artikelen, kunt U voortaan via onze Facebook en Instagram pagina’s bekomen.

De oplettende lezers, en vooral diegenen onder U die ons al reeds volgen via voornoemde kanalen, hebben natuurlijk allang al in de gaten dat we na het online gaan van de januari 2018 editie driftig verder gingen met het uploaden van nieuwe artikelen. Dit alles had allemaal te maken met de transitie van Lords Of Metal vanuit een middeleeuwse maand-editie vorm naar een toekomst waarin niet alleen alle nieuwe artikelen op vrijwel dagelijkse basis geplaatst gaan worden, maar waarbij ook veel beter gebruik gemaakt zal worden van de interessantere vormen van sociale media. Het oude model heeft zijn werk in de afgelopen jaren prima gedaan, maar daar aan vasthouden zou betekenen dat we waarschijnlijk zouden eindigen als een sympathiek fossiel uit glorieuze, edoch lang vervlogen tijden. En dat moeten we niet willen met zijn allen.

Behoudens deze vernieuwde aanpak wordt er hier ook al driftig nagedacht over een nieuw uiterlijk, LoM 4.0 als het ware. Nu gaat dat ons de aankomende tijd nog wel wat hoofdpijn opleveren. Vernieu-wen is leuk, en een nieuwe jas staat vast prachtig, maar om zonder haperingen of wiebels een dikke 45.000 artikelen (ja, zo groot is ons archief inmiddels) even over te zetten zonder dat de helft in elkaar stort is een heel ander verhaal. Dit zal dan ook met beleid moeten gebeuren, en het heeft ook geen zin om er een datum gaan vast te hangen. Om technische redenen zal visueel gezien het oude maandeditie systeem nog een tijdje blijven functioneren, maar daar hoef je je verder weinig van aan te trekken. Zoals gezegd worden alle nieuwe reviews, live reviews, specials en interviews op dagelijkse basis online gezet, en in een nieuwe editie verzamelen we dan gewoon alles wat er in de tussentijd online is gezet onder één maand. Merken jullie verder niks van. En als de tijd rijp is dan zien jullie vanzelf wel hoe ons uiterlijk aangepast zal worden aan de eisen van deze tijd.

Tot zover mijn laatste kijk op de toestand in de wereld. Natuurlijk zal ik regelmatig wel wat te zeuren hebben, maar dat zal dan in een column vorm geschieden. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, infor-matie, aanbiedingen en verwensingen blijven gewoon welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. En blijf ons vooral volgen via Facebook en Instragram, dan mis je niks. Het was me een waar genoegen de afgelopen 19 jaar. Het gaat U allen goed!

Horst

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!