Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Heeft U ook al het gevoel dat het jaar 2017 met een rotgang voorbij is gegaan? Wellicht ligt dat mede aan het feit dat ondergetekende zich geen moment verveelt en er altijd wel wat te doen is, maar het lijkt slechts een paar dagen geleden dat we met zijn allen al dan niet onder invloed van diverse spiritualia het nieuwe jaar binnenstrompelden, terwijl een nuchtere blik op de kalender duidelijk uitwijst dat we ons alweer kunnen opmaken voor de verse rits december festiviteiten die alweer op de loer liggen. En dan bedoel ik niet alleen de traditionele zooi als Kerst en Oud & Nieuw waar het hele land aan meedoet, maar natuurlijk ook onze eigen metalen kerstborrel: de Eindhoven Metal Meeting.

Dit jaar kunnen we samen met organisator Roman Hödl voor de (als ik goed geteld heb) dertiende keer weer een prima feestje gaan bouwen in de Eindhovense Effenaar op 15 en 16 december aanstaande. Een feestje dat ik zelf trouwens voor de dertiende keer mag meemaken, maar vervelen doet het nooit. Er is altijd wel een band in de programmering die me aanspreekt, en daarnaast is het altijd weer geweldig bijpraten met collegae, vrienden en andere bekenden in de uiterst prettig geoutilleerde bar. Eerlijkheidshalve moet ik dan ook bekennen dat de rest van de feestdagen redelijk langs me heen gaan, want wat kan er nou tippen aan twee dagen lang goed gezelschap, vette bands en alles er om heen wat een mens nodig heeft om compleet afgevuld en gelukkig zijn crashplek weer in te rollen?

Maar voor dat het zover is moest er eerst nog even een nieuwe LoM uit de grond gestampt worden, de laatste uitgave voor het jaar 2017. En je kan al merken dat het was rustiger wordt allemaal. Niet zozeer in het clubcircuit, want de vaderlandse podia staan avond aan avond volgeboekt. Ook niet qua de zomerfestivals voor het aankomende seizoen, waarvan de ene na de andere al bezig is de line-up bekend te maken. Als u het nieuws een beetje gevolgd heeft weet U inmiddels vast wel het aanbod weer groot is en de keuzes navenant moeilijker worden. Uw zuurverdiende euro kunt U maar één keer uitgeven, nietwaar? Nee, de relatieve rust zit hem in het feit dat de aantallen verse releases aan het einde van het jaar wat minder worden. Hetgeen dan ook weer meteen zijn weerslag heeft op het aantal interview wat we hebben gedaan, al is er qua concertbezoek dan weer weinig ingeleverd ten opzichte van vorige maand. Al met al kabbelen we nu in relatieve rust naar het einde van 2017 en laden we ons op voor het geweldige nieuwe metaljaar wat 2018 ongetwijfeld zal blijken te zijn.

Tot slot wens ik namens het hele LoM team iedereen een gezellige decembermaand toe, met copieus vreetwerk ter ere van de Here (is dat gelul toch nog ergens goed voor), goed gevulde glazen tijdens de heerlijke avondjes, een knallend uiteinde en een goed begin van 2018.

Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 186 zal rond 2 januari verschijnen, tot dan.

Horst

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!