Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Ha vrienden, vriendinnen en andere liefhebbers van de betere muziek. Op het moment van schrijven loopt het alweer tegen het einde van de maand september, staat de oktober editie van Lords Of metal alweer helemaal in de steigers en ik zit te bedenken waar ik de hoofdredactionele column eens mee volprakken zal. En dat valt soms niet mee. Na zeventien jaar in dit vak wil het wel eens niet vlotten met de inspiratie, en ook de flessen vol spiritualia bieden geen soelaas. Dan maar even schaamteloos leentjebuur spelen uit een oud stukje wat eigenlijk precies verwoord hoe LoM er dit najaar bijstaat. Wel zo makkelijk.

Naast de honderden CD reviews van deze maand is ook de interview sectie weer goed gevuld. Niemand minder dan Joey Tempest (Europe), Alex Agnew (Diablo Blvd.), Eric Martin (Mr Big), Dave Lombardo (Slayer, Dead Cross, Fantomas, Suicidal Tendencies), Ivar Bjørnson (Enslaved) en Stef Broks van onze Hollandsche trots Textures waren bereid tot een goed gesprek met mijn collegae, naast nog eens 24 interessante bands die recentelijk zeer onderhoudende platen uitbrachten. Ook adviseer ik je zeker even langs te lopen bij de prijsvragensectie, want daar vind je maar liefst negen(!) lopende acties voor evenzoveel fantastische shows en meer. We zijn de afgelopen weken ook de deur nog uitgeweest, en namen daarbij onder andere een kijkje bij de shows van Ayreon, Metallica, Volbeat en Shining, maar ook Cityrock Leeuwarden/Eindhoven, Hair Metal Heaven in Hull (Engeland) en het Beyond The Gates gebeuren in Bergen (Noorwegen) kon op onze warme belangstelling rekenen. In de specials tenslotte kan je weer genoeg lezen over allerlei interessante dingetjes voor muzikanten, bespreken we het boek van Brian Slagel en zijn Metal Blade en mag Motörhead's Phil Campbell over zijn instrumentarium babbelen.

Daarnaast zijn we ook nog steeds iedere maandag leuk bezig met High Voltage op Arrow Classic Rock, en daar is het momenteel Rocktober. We doen met High Voltage op 2 en 9 oktober nog twee reguliere shows, en daarna is het drie uitzendingen lang feest met de High Voltage Top 25 - met daarin het beste op hardrock en heavy metal gebied - en jullie kunnen nog helpen met de samenstelling. Ga even naar de Arrow actiepagina en vul in die lijst. En dat doe je trouwens niet alleen voor je eigen ego of de kat zijn viool, nee, je kan er ook nog eens hele vette prijzen mee winnen. Je hebt tot 15 oktober de tijd, dus zet 'm op! En ik kan daar ook bij vermelden dat je dit als vingeroefening mag gaan zienn voor de derde editie van de Lords Of Metal Top 666 waarvoor de stemlokalen per 1 november opengaan.

Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 184 zal rond 1 november verschijnen, tot dan.

Horst

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!