Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Zo, daar zijn we weer, tot wanhoop van velen die onze traditionele zomerse periode van inactiviteit per abuis verwarde met het overlijden van ons periodiekje. Elk jaar het zelfde gezeur, je zou toch denken dat na zeventien jaar online het wel genoegzaam bekend zou zijn dat wij in de maanden juli en augustus op onze luie krent zitten, net zoals de rest van de BV Nederland. Alhoewel, lui? Er werd achter de schermen gewoon doorgewerkt om jullie met de ingang van het nieuwe seizoen meeteen te kunnen trakteren op een super gevulde uitgave. En dat is gelukt. Een dikke 300 nieuwe reviews, meer dan 40 nieuwe interviews, een live sectie die leest als de metal reisgids voor 2018 en nog veel meer fraais. Proost!

Uiteraard hebben mijn collegae en ik zeer zeker hier en daar wat weken vrijaf genomen, want 24/7 met metal bezig zijn is best leuk, maar op den duur wordt je er toch wel een beetje moe van en moeten de accu's even opgeladen worden. Geen laptops, PC's en smartphones mee, alleen een iPod met ouwe meuk en twee weken alleen op het gezin focussen is wel zo verfrissend. Al is het alleen al om het feit dat je na het zoveelste attractiepark je werkkamer toch wel een beetje gaat missen. Je weet pas wat je mist als je er niet meer bent, nietwaar?

Hoe dan ook, het is uiteindelijk toch weer ouderwets zwoegen geweest om de september 2017 editie op tijd online te krijgen, maar het resultaat is er dan ook naar. Alle belangrijke releases van de afgelopen en aankomende tijd zijn weer behandeld (en daar zit een hoop fraais tussen), en ons interviewlijstje loopt over van aanstormend talent, gevestigde goden, oude helden en bands met een gezonde experimenteerdrift. Onder andere Arch Enemy, Epica, Sólstafir, Obituary, Martyr, Celtic Frost, Die Apokalyptischen Reiter, Eluveitie en Belphegor zijn door ons aan de tand gevoeld, naast nog een hele rits aan artiesten die zeker de moeite waard zijn. Daarnaast zijn we even langs geweest bij een aantal geweldige festivals. En als ik je dan toch een reisadvies voor volgend jaar mag geven: Neem sowieso Dynamo Metal Fest en Stonehenge mee in je verlanglijstje, maar kijk ook uit naar de volgende edities van Wacken Open Air, Summer Breeze en Metal Days. Wij namen er dit jaar weer een kijkje en zijn nog steeds onder de indruk. Over shows gesproken, onze collega die de concertagenda bijhoudt is ook weer terug uit verre vreemde streken, dus neus even gerust rond in de concertagenda die recentelijk een behoorlijke update heeft mogen ondergaan.

Met andere woorden: we zijn er weer, en gaan nog steeds niet weg. Laat de anderen maar lullen, wij zorgen wel voor resultaten. Al zeventien jaar lang. Met momenteel 35.000+ reviews, 6000+ interviews, 2000+ live reviews en 800+ specials online. Gewoon omdat het kan. Nogmaals proost!

Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 183 zal rond 1 oktober verschijnen, tot dan.

Horst

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!