Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!!

Horst

Bent U ook al zo aan vakantie toe? Ik in ieder geval wel. Na weer een jaar van hard werken is het toch altijd weer fijn om een paar weken de boel de boel te laten en mijzelf over te geven aan het grote nietsdoen op een (hopelijk) zonnige locatie ergens in het buitenland. Zo denken er wel meer redactieleden over, dus we doen het de aankomende weken wat rustiger aan, al liggend op een zacht strandbedje met bijbehorende emolumenten. Op 1 september zal er een nieuwe LoM verschijnen, dus tot die tijd zal je het moeten doen met de honderden nieuwe artikelen die in deze editie, nummer 181 alweer, verstopt zitten.

Jazeker, ook wij knijpen er even tussenuit de diverse batterijen weer op te laden en bij te komen van het afgelopen seizoen. Als je dit leest staat ons zomernummer online en trekken we hier twee maanden de deur achter ons dicht om in september weer met frisse moed een volgend seizoen in te gaan. "Gaan jullie dan de hele zomer op je luie krent zitten?" Nou, het liefst wel natuurlijk, maar dat gaat 'm helaas niet worden. De metal wereld draait weliswaar op een wat lager pitje, maar staat zeker niet stil, en dus blijven we je via onze dagelijkse nieuws, concertagenda en stream updates en ons behoorlijk actieve Facebook gebeuren dagelijks op de hoogte houden van alle wetenswaardigheden waarvan we denken dat er vast wel iemand op zit te wachten. Er zal hier en daar vast nog wel een prijsvraagje gelanceerd worden, en uiteraard zal Uw hoofdredacteur wekelijks op de maandagavond te horen zijn op Arrow Classic Rock met het hardrock/metal programma High Voltage, klik voor de podcast hier.

Kortom, ook tijdens de vakantieperiode kun je gewoon van je favoriete metalperiodiek blijven genieten, zoals je dat al zeventien jaar van ons gewend bent. Ja, U leest het goed, al in augustus 2000 ging de eerste editie van Lords of Metal als online metal magazine het net op en in die tijd hebben we de mooiste platen, de meest kansloze en tenenkrommende muziek, en werkelijk alles wat er tussen zit voorbij zien komen. We hebben onze grote helden mogen interviewen en we hebben jullie kennis laten maken met bekende Nederlanders en Belgen die jullie passie voor harde muziek delen, inclusief een hele rits aan politici. We hebben jullie kennis laten maken met diverse soorten gear, van versterkers naar snaren via gitaren en weer terug, en voor kapitalen aan andermans spullen en concertkaarten weggegeven in onze prijsvragen. Maar waar we nog wel het meest trots op zijn: iedere maand presteert mijn crew het weer om met hetzelfde enthousiasme, ergernis en al wat daar waar tussen zit, bijna alle relevante releases voor je te bespreken. De laatste jaren gemiddeld meer dan 200 tot 250 releases per editie. Maar liefst 35.000 reviews staan in ons archief, nog net zo gratis als ze ooit waren. Daarnaast valt er ook nog behoorlijk te grasduinen in ruim 6100 interviews, 2100 live reviews en meer dan 800 specials. Lang niet slecht voor een medium wat in de begindagen door velen in de traditionele media werd gezien als slechts een hobby van wat nerds met teveel aan vrije tijd, nietwaar?

Tot slot wens ik iedereen een hele fijne vakantie toe, en mocht je jezelf nou toch een beetje gaan vervelen, neem dan gerust een kijkje op de Zwarte Cross, Dynamo Metal Fest, het Stonehenge Festival, Into The Grave of Baroeg Open Air. Er valt dus genoeg te doen in eigen land deze zomer of op één van alle andere binnen en buitenlandse festivals en shows die de aankomende zomer op het programma staan, zie het lijstje hieronder voor wat aanbevelingen. Met je luie reet in de zon liggen kan altijd nog, nietwaar?

Duitsland: 5 t/m 8 juli - RockHarz Open Air
Duitsland: 6 t/m 8 juli - In Flammen Open Air
België: 7 t/m 9 juli - Sjock Festival
Duitsland: 13 t/m 15 juli - Dong Open Air
Frankrijk: 20 t/m 23 juli - Ragnar Rock Fest
Duitsland: 28 t/m 30 juli - Prophecy Festival
Duitsland: 3 t/m 5 augustus - Wacken Open Air
Duitsland: 10 t/m 12 augustus - Party.San Metal Open Air
België: 11 t/m 13 augustus - Alcatraz Festival
Oostenrijk: 11 t/m 12 augustus - Metal On The Hill Festival
Duitsland: 16 t/m 19 augustus - Summer Breeze 2017Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 182 zal rond 1 september verschijnen, tot dan.

Horst

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!