Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Ook zo genoten van het fraaie weer de afgelopen week? Ondergetekende in ieder geval wel, alhoewel na een bezoekje aan het zwembad met de kids de eerste verbrande rug van het seizoen alweer een feit was. Factor 50, wat U zegt, maar dan moet je het wel bij je hebben natuurlijk. Hoe dan ook, zo met de zon op het bolletje door het gras slenterend kreeg ik automatisch weer zin in het festivalseizoen wat weer voor de deur staat. En ik neem aan dat dit bij de lezers van LoM zeker niet anders zal zijn.

Gelukkig zijn we hier dan ook vrij centraal woonachtig in Europa, en binnen toch nog redelijke overbrugbare afstanden - er vanuit gaande dat er eigen vervoer binnen handbereik is - valt er deze zomer genoeg te beleven voor de festivalgangers die het liefst drie dagen lang onderdedompeld willen worden in de ultieme heavy metal lifestyle. Of het nu op een cult festivalletje ergens diep in de krochten van de provincie is of bij een internationaal mega event waar alleen maar grote meneren staan, er is voor iedere soort liefhebber wel wat te doen.

Laten we de blik allereerst eens richten op het binnenland. Helaas moesten we Fortarock dit jaar even missen, maar inmiddels is bekend geworden dat op 1 en 2 juni 2018 er wel weer een editie georganiseerd zal worden. Tot die tijd zoeken we dan maar elders ons vertier, en dat kan bijvoorbeeld op 10 juni op het Elsrock Festival te Rijssen. Op 22 t/m 24 juni kan de liefhebber die ook niet vies is van een potje hardcore zich helemaal uitleven op Jera On Air, en fans van de betere symfonische rock zitten op 24 juni uiteraard in Valkenburg op het Midsummer Prog Festival. Alle boeren, crossers en diegenen die zich daar aan verwant voelen kunnen van 12 t/m 16 juli los gaan op de Zwarte Cross (ook leuk voor gewoon een dagje uit), en alles en iedereen met een echt metalen hart begeeft zich op 15 juli naar de aloude Eindhovense Kunstijsbaan voor de derde editie van Dynamo Metal Fest. Ik zie U allen daar, toch? Voor de betere doods -en andere rochelmetalen is op 29 juli Steenwijk de plaats om te zijn tijdens het traditionele Stonehenge Festival. Wat inmiddels ook een blijvertje geworden is, is Into The Grave te Leeuwarden, en terecht. Lekker midden in de stad, alles op loopafstand, wat wil een mens nog meer? En voor wie er nog steeds geen genoeg van heeft kan op 9 september gezellig aanschuiven in Rotterdam tijdens Baroeg Open Air. Er valt dus genoeg te doen in eigen land deze zomer.Maar voor het echte geweld qua massaliteit en grote namen zal toch even de grens moeten worden overgestoken, want traditiegetrouw gaat het in België, Frankrijk, Oostenrijk maar met name in Duitsland weer helemaal los dit seizoen. Het zou te ver voeren om ieder feestje in ieder gehucht bij name te gaan noemen, maar namens Lords Of Metal wil ik wel de onderstaande festivals van harte aanbevelen. En is dat niet om het programma of bereikbaarheid, dan wel vanwege de sfeer of uitstekende voorzieningen. Klik gewoon op die linkjes, informeer eens bij vrienden en bekenden naar hun ervaringen, en voor je het weet is jouw metalen zomervakantie een feit!

Duitsland: 2 t/m 4 juni - Gahlen Moscht Open Air
Duitsland: 2 t/m 4 juni - Rock Am Ring
Duitsland: 2 t/m 4 juni - Rock Hard Festival
Duitsland: 15 t/m 17 juni - M.O.A. Open Air
België: 16 t/m 18 juni - Graspop
Oostenrijk: 15 t/m 17 juni - Nova Rock
Frankrijk: 16 t/m 18 juni - Hellfest
Duitsland: 23 t/m 25 juni - Hurricane Festival
Duitsland: 23 t/m 25 juni - Southside Festival
Duitsland: 29 t/m 1 juli - Metal Frenzy Open Air
Duitsland: 29 t/m 1 juli - Under The Black Sun
Duitsland: 5 t/m 8 juli - RockHarz Open Air
Duitsland: 6 t/m 8 juli - In Flammen Open Air
België: 7 t/m 9 juli - Sjock Festival
Duitsland: 13 t/m 15 juli - Dong Open Air
Frankrijk: 20 t/m 23 juli - Ragnar Rock Fest
Duitsland: 28 t/m 30 juli - Prophecy Festival
Duitsland: 3 t/m 5 augustus - Wacken Open Air
Duitsland: 10 t/m 12 augustus - Party.San Metal Open Air
België: 11 t/m 13 augustus - Alcatraz Festival
Oostenrijk: 11 t/m 12 augustus - Metal On The Hill Festival
Duitsland: 16 t/m 19 augustus - Summer Breeze 2017Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 181, het zomer dubbelnummer, zal rond 1 juli verschijnen, tot dan.

Namens het team,
Horst

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!