Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben is het vroeg in de morgen van de 1e mei, en normaliter had de mei editie al online gestaan. Althans, dat is altijd wel zo'n beetje het streven hier om iedere editie netjes op tijd af te leveren. Na een slordige zeventien jaar is iedereen dat wel zo'n beetje van ons gewend natuurlijk. Maar er zijn van die dagen dat het een tikkie later wordt, en vandaag is zo'n dag.

Normaal gesproken wachten we hier niet op artikelen die te laat binnenkomen, maar voor het uitgebreide verslag van het jaarlijkse Roadburn Festival maken we graag een uitzondering. Nu viel de editie van dit jaar precies op de interne deadline alhier, dus zou de logica dicteren dat ons verhaal over de jaarlijkse pelgrimage van vele oprechte harde muziekliefhebbers richting 013 pas in de juni editie zou verschijnen. Nu lopen we af en toe best wel eens achter - onoverkomelijk als je in maandelijkse edities werkt - maar dat zou zelfs voor onze begrippen te gortig worden. Ons vijfkoppige reportageteam is de laatste week van april dan ook als een razende Roeland aan het werk geweest om alle indrukken die de tientallen bands hebben achtergelaten aan het papier toe te vertrouwen, en ik moet concluderen dat het weer een bizar fraai stukje leeswerk geworden is, al zeg ik het zelf. Je kunt het hele gebeuren onder de specials sectie terugvinden. Ook in die sectie staan deze maand nog twee andere interessante verhalen. We hadden namelijk een goed gesprek met het vers gekozen 2e Kamerlid voor de Partij van de Dieren Frank Wassenberg, en binnenkort worden er weer eens een aantal pareltjes uit de NWOBHM van Samson, Jaguar, Cloven Hoof en Blitzkrieg in een frisse uitvoering op de markt geslingerd, hetgeen natuurlijk even nader onderzocht moest worden. Daarnaast staat ook deze editie van Lords Of Metal weer vol met tientallen nieuwe interviews, live reviews en een dikke 200 nieuwe CD/LP/MCD/DVD recensies. Oftewel weer met afstand dikst gevulde metal periodiekje in ons hoekje van de wereld. Wat jou als lezer nog steeds niks kost, behalve je tijd. En dat zal zo blijven. Gewoon omdat het kan. Enjoy!

Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 180 zal rond 1 juni verschijnen, tot dan.

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!