Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Zo, dat was me het maandje wel zeg afgelopen maart. En dan refereer ik uiteraard naar de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer. Want naast het gebruikelijke moddergooien, demoniseren en een greep uit de grote doos der lege beloften was het voor ons natuurlijk extra leuk om te zien hoe hoog het metal gehalte van onze volksvertegenwoordigers zou gaan worden. Nou, met dat laatste zit het momenteel meer dan snor, want als bevolkingsgroep zijn we nu oververtegenwoordigd. Hoera!

Er wordt vaak geroepen dat ons parlement een afspiegeling zou moeten zijn van de maatschappij, maar hoe meer metal op hoge bestuurlijke posities des beter het is natuurlijk. Er kleeft nog steeds het stigma aan liefhebbers van de hardere muziek dat het maar een stelletje ongeletterde barbaren zijn met dezelfde subtiliteit als een neushoorn die, na een dag hard werken in het moeras, thuiskomt en een ander in bed met zijn vrouw vind al rokende zijn sigaren. Nu voel ik me best wel eens zo, maar daar gaat het verder niet om. Wat wel van belang is dat er mensen met een metalen hart op hoge bestuurlijke posities komen te zitten, wat uiteindelijk best wel eens kan leiden tot beleidsbeslissingen waar wij als groep weer van kunnen profiteren.

Maar ik had het zojuist over een oververtegenwoordiging, dat moet natuurlijk even onderbouwd worden. Nou, het is vrij simpel als je de getallen weet. In Nederland zijn er op een bevolking van - en we kijken even niet op een mens meer of minder - zeventien miljoen man ongeveer 150.000 mensen die in meer of mindere mate geïnteresseerd zijn in de hardere muziek. En dat varieert dan van de fanatieke fans die er hun hele maandbudget door jagen aan concerten, festivals, albums en band prullaria tot aan je achterneef die af en toe nog eens lekker AC/DC opzet als zijn vrouw niet thuis is. Die 150.000 is dan iets kleiner dan 1 procent van het totaal. Kijken we echter naar de Tweede Kamer, dan zien we op het totaal van 150 kamerleden maar liefst zes man/vrouw met een metalen hart zitten: Halbe Zijlstra (VVD), Emile Roemer (SP), Esther Ouwehand (PvdD), Lisa Westerveld (GroenLinks), Peter Kwint (SP) en Frank Wassenberg (PvdD). Dat is maar liefst 4 procent! Een getal waar menig bevolkingsgroep alleen maar van mag dromen. De kans is dan ook best groot dat je bij een bezoek aan een groot concert of festival zomaar een parlementslid tegen het lijf loopt. Iets wat we in de begindagen van onze geliefde muziek nooit hadden durven voorspellen. Nog even en we nemen de boel gewoon over :-)

Uiteraard besteden we in Lords Of Metal de komende maanden even aandacht aan onze nieuwbakken metalen Tweede Kamerleden. In deze editie kan je al een interview met Lisa Westerveld lezen, en de maanden daarna volgen de onderonsjes met Peter Kwint en Frank Wassenberg.

Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 179 zal rond 1 mei verschijnen, tot dan.

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!