Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Ik werd laatst benaderd door een kandidaat Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Nee, geen geintje. De beste man wilde graag door ons geïnterviewd worden. Want metalheads zijn ook kiezers. Iets in die richting. Nu gebeurt dat ons niet iedere dag, en na een blik op de kalender snapte ik ineens de voornaamste insteek: de verkiezingen voor de Tweede Kamer komen er natuurlijk weer aan, en dan gaan alle propagandakanonnen weer los en moeten er zieltjes gewonnen worden. Niks is dan te gek, en is zelfs Lords Of Metal goed genoeg om de blijde boodschap in te kunnen ventileren.

Nu zijn we bij LoM de beroerdste niet, en is al menig politicus te gast geweest in onze kolommen. Maar zeker niet om zijn/haar blijde boodschap en ander partijgebonden geleuter. Nee, zij kwamen hier aan bod omdat ze metal gaaf vonden, en daar graag over wilden vertellen. Van links tot rechts en weer terug, ongehinderd door welke overtuiging dan ook stelden we onder andere Sabine Uitslag (CDA), Emile Roemer (SP), Halbe Zijlstra (VVD) en Esther Ouwehand (Dierenpartij) in staat om eens lekker te ouwehoeren over dat ene ding wat hen en alle lezers van Lords Of Metal bind: de liefde voor metal. Maar daar trek ik dan ook meteen de grens.

We zijn één in metal, maar daarbuiten zijn we allemaal verschillende individuen die allemaal zo hun eigen mening hebben over hoe de wereld in elkaar steekt en hoe het land geregeerd zou moeten worden. En dat mag. Dit is een vrij land, waar iedereen recht heeft op zijn eigen mening, hoe abject die ook voor een ander mag zijn. En het staat eenieder vrij zijn eigen mening te verheerlijken en die van een ander te verketteren via de diverse media die ons land rijk is. Honderden, zo niet duizenden websites, radio en TV programma's, kranten en de halve social media zijn er aan gewijd om elkaar eens lekker virtueel de hersens in te slaan, en wat mij betreft gaat iedereen daar zijn goddelijke gang maar. Zolang het maar niet op ons erf is.

Het moge duidelijk zijn dat ik verder niet ben ingegaan op het voorstel van het aspirant-kamerlid. Wellicht komt hij nog een keer in de Tweede Kamer terecht, en dan zullen we hem, als bekende Nederlander, met alle liefde ondervragen over zijn metal beleving. Zolang hij zijn grote plan voor de wereld maar thuislaat. Wel zou ik iedereen die hiertoe gemachtigd is wel dringend willen adviseren je stem te gebruiken bij de komende verkiezingen. Alleen maar klagen heeft nooit iemand verder geholpen, dus kom van je krent en loop even langs dat stemlokaal. Ja, onze democratie kan veel beter dan één keer in de vier jaar een hokje rood kleuren, maar het is nog steeds een stuk beter dan wonen in een dictatuur. Check al die enge landen er maar eens op na. Verdomd weinig metal daar.

Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 178 zal rond 1 april verschijnen, tot dan.

Namens het team,
Horst

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!