Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Voorwoord

HELLO METALHEADS!!

Horst

Wordt U hier ook al zo moe van? Sinterklaas en zijn maten zijn het land nog niet binnen of het inmiddels traditionele gezeur over het wel dan niet zwart mogen zijn van Piet barst weer in volle hevigheid los. Links en rechts slaat men elkaar om de oren met feiten, fictie, drogredenen, hele en halve waarheden waarbij helemaal uit het oog verloren wordt dat we het hier over een traditioneel kinderfeestje hebben waarbij onze kleintjes alleen maar vrolijk worden van die zwarte meneren (m/v).

Wellicht hebben ze wel gelijk hoor, die klagende afstammelingen van de slaven van honderden jaren geleden, om zich gekwetst te voelen door ieder jaar weer in de wintermaanden een schijnbare karikatuur van zichzelf te moeten zien rondlopen. Zo ken ik ook mensen die vanwege WO II nog steeds niks met Duitsland en de Duitsers te maken willen hebben en iedere Auslander met ziekelijk fanatisme de verkeerde kant uitsturen. Ik ken ook mensen die op slag jeuk en rode vlekken in hun nek krijgen als ze ongewild in aanraking komen met uitingen van 30 jaar homo emancipatie in Nederland. Ik ken mensen die driftig beginnen te schuimbekken als anderen gezellig een Halloween feestje willen organiseren. Ik ken zelfs mensen die niet van metal houden en het daarom voor anderen ook onmogelijk willen maken om hun levens te leiden zoals zij dat zelf willen. En zo gaat het maar door.

Wat me dan wel weer opvalt is dat het altijd een minderheid van onze bevolking is die de ander op dit soort punten het licht in de ogen niet gunt. Van alles wordt er uit de kast getrokken op het eigen grote gelijk te bewijzen, en men rust niet (althans, zolang men in het nieuws is) voor het grote onrecht definitief verslagen und verboten ist! En daarbij voor het gemak vergetend dat ook zij hun vrijheid om te denken wat ze willen, te uiten wat ze willen en te leven zoals zij willen te danken hebben aan de vrijheid die we nog mogen genieten in dit land. Leven en laten leven. En je gekwetst voelen omdat iemand toevallig op jou grote teen stond? Wen er maar aan. Al sinds we miljoenen jaren geleden uit die boom kwamen vallen wordt er op grond van afkomst, woonplaats, geslacht, ras, geaardheid, uiterlijke kenmerken, economische positie, opleidingsniveau en noem het allemaal maar op door iedereen, blank, zwart, bruin, geel en rood, lustig op los gediscrimineerd, intern zowel als extern. Het is namelijk mensen eigen om zonder enig voorbehoud van alles te roepen over van alles onder de zon, vanuit den eigen visie. En of dat nu verpakt is in tokkie taal of uiterst wetenschappelijk beargumenteerde mumbo-jumbo, er zal altijd wel iemand zijn die zich aan jouw mening stoort. Dit is van alle tijden, alleen valt het nu wat meer op sinds Internet fungeert als mondiale zeepkist. Ik bedoel, ik kan iedereen wel een knal voor zijn kanis geven die mij meent te moeten vertellen dat metal grafherrie voor een kudde ongewassen muzikaal gehandicapte bavianen is, edoch dan ben ik over een jaar nog niet uitgeslagen. Maar dat doe ik niet, omdat het slechts een mening is. En die mag je van mij hebben. Net zoals jij van mij mag geloven in fantasievriendjes, zolang je anderen, op basis van een collectie antieke verhalen, maar niet de wet meent voor te moeten schrijven.

Maar goed, ik zal door de anti-Zwarte Pieten brigade wel weer in de hoek van de racisten worden neergezet. Dat doen ze namelijk met iedereen die iets genuanceerder tegen de zaak wenst aan te kijken. Maar om ze die troefkaart even te ontnemen voor hij getrokken wordt sluit ik me volgaarne aan bij de woorden die Peter Steele die, ook ooit doodmoe van het gezeur, wijs sprak: “I am not a racist. I hate everyone equally”.Tot zover onze kijk op de toestand in de wereld, voor de rest ga je maar lekker zelf lezen wat voor onzin we weer hebben bedacht en opgeschreven over de door ons zo geliefde Metal. Opmerkingen, aanmerkingen, tips, informatie, aanbiedingen en verwensingen zijn zoals gewoonlijk weer welkom op de bekende adressen/locaties. Mocht je zelf ook iets willen bijdragen aan LoM, schroom dan niet, maar neem gerust contact met ons op, wie weet kunnen we zaken doen. Lords Of Metal editie 142 zal rond 1 december verschijnen, tot dan.

Horst

IF YOU AIN'T A METALHEAD, YOU MIGHT AS WELL BE DEAD!