Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Beroemde Headbangers: Piet Huysentruyt

Door: Koen W.

Heel wat bekende Nederlanders werden al geïnterviewd voor ons magazine. Jammer genoeg zijn niet al die televisie zenders te ontvangen in Vlaanderen en zijn deze bekende Nederlanders voor Vlamingen relatief onbekend. Hierover sprak ik de almachtige Horst, onze hoofdredacteur, aan en kreeg ik als antwoord: ‘Nou, als jij een bekende Vlaming vindt die metal liefhebber is, mag jij hem proberen interviewen’. Het was dus even denken geblazen, tot ik aan de man dacht die Vlaanderen leerde koken, eerdere sterrenrestaurants heeft gehad en bekend staat als liefhebber van de zwaardere metalen. Topkok Piet Huysentruyt. En ja hoor, Piet was direct bereid voor een interview over zijn grote liefde voor muziek.

Hoi Piet, leuk om jou te spreken. Hoe gaat het ermee?
Met mij gaat alles zeer goed, dank u.

Met wat ben jij ondertussen allemaal bezig?
Eigenlijk ben ik met vakantie en per toeval in België. We sluiten altijd het restaurant van november tot eind maart omdat er dan in het zuiden niet veel te beleven valt. Ik heb nog wat opdrachten in België en dan is het volop genieten in Zuid-Afrika.

Heel Vlaanderen kent jou. Maar ben jij ook op de Nederlandse televisie geweest?
Ik ben hier en daar wel eens op de Nederlandse televisie geweest, maar veel zal dat niet geweest zijn.

Lords Of Metal is zoals de naam het zegt een webmagazine waarin alles tussen rock en metal aan bod komt. Hoe begeesterd ben jij door het metal virus?
Een virus kan je het moeilijk noemen maar ik hou van de vrijgevochten attitude van die metal gasten. Ik wou altijd ook die vrijheid waar zij voor vechten en op mijn zesenvijftigste denk ik dat ik er eindelijk ben.

Welke genres komen allemaal aan bod bij jou?
Mijn favorieten zijn nog altijd Metallica, Therapy?, Rage Against The Machine, Sepultura, System Of A Down en uiteraard Channel Zero. Vorig jaar was ik op Bali en het was alsof het universum dit geregeld had. Sepultura trad er op!!!!!

Weet jij nog wat het eerste plaatje was, dat je leerde ontdekken.
Zonder twijfel Van Halen met de fenomenale gitaarsolo die mijn zoon nu naspeelt.

Wat ik me nog herinner is dat jij een waar collectors item van James Hetfield hebt. Vertel eens?
Ooit was ik op Pukkelpop. ik denk in 1996. Toen kon je backstage nog met die mannen een klapje doen. Wel, ik stond er met mijn vriend Herman Schueremans en James. Herman vertelt wie ik ben en ineens stopt James een Metallica vest in mijn handen. Pffff, om nooit te vergeten.

band image


Jij bent ondertussen een van de bekendste gezichten in Vlaanderen. Op het jaarlijkse Graspop Metal Fest of op Alcatraz Metal Fest kom je altijd wel een bekende Vlaming tegen. Doe jij soms festivals of optredens?
Raar maar waar, de twee metal festivals bij uitstek heb ik nog niet gedaan. Maar Rock Werchter is een jaarlijkse uitstap en Franky van Channel Zero is een goeie vriend van mij.

Heb je een uitgebreide verzameling vinyl, cd’s of ga je al mee met de tijd en is tegenwoordig ook als via streaming (Djeezer, Spotify)?
Voor mij de real stuff: vinyl.

Is er nog een favoriet die je de laatste maanden of jaren ontdekt hebt?
Channel Zero vind ik nog altijd wereldtop in België, ongelofelijk. Mijn zoon Cyriel heeft me ook Mastodon leren kennen.

Wat is voor jou de absolute metal klassieker aller tijden. Iets dat jou in je meest sombere periode er helemaal bovenop helpt, juist door ernaar te luisteren?
‘Black Fuel’ van Channel Zero en ‘Killing In The Name Of’ van Rage Against The Machine.

Voor welke mensen of bands zou je zonder nadenken direct een vijfgang menu willen koken?
Zoals reeds vermeld hierboven en uiteraard Metalica. Maar Max Cavalera mag er gerust bij komen zitten.

Zou jij ooit een restaurant kunnen of willen openen waar op de achtergrond rock en metal gedraaid wordt?
Dit deed ik al in de jaren negentig al, in Wortegem Petegem waar de playlist toen al Sepultura, Channel Zero, Metallica en Therapy? bevatte.

Bedankt voor je tijd. Het was een heel aangenaam gesprek.
Graag gedaan. Alsof de duvel ermee gemoeid is… ze draaien net ‘Help’ van Channel Zero op de radio.

Piet Huysentruyt Home
Piet Huysentruyt Facebook

<< vorige volgende >>