Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Studio-report Beyond God

Door: Sjak

Zo’n anderhalf jaar geleden bracht de Nederlandse female fronted band Beyond God hun full-length debuut album ‘A Moment In Black’ uit, waarop de band overduidelijk liet horen tot de meest talentvolle bands binnen het genre te behoren. Op 9 november van dit jaar zal opvolger ‘Dying To Feel Alive’ op de mensheid losgelaten worden en een select gezelschap, waaronder Lords Of Metal, was uitgenodigd om op 2 september de plaat al te komen beluisteren.

De luistersessie vindt plaats in Studio Audioworkx in het Brabantse Hoogeloon, waar we middels een lekker glaasje bubbels welkom geheten worden door Tim Foreman (de vader van zangeres Meryl). Na wat bijgekletst te hebben met de diverse bandleden, worden we de studio in gedirigeerd alwaar drummer Ferry Guns het programma van die dag uiteenzet. Allereerst zullen we de nieuwe video-clip ‘No Other Way’ te zien krijgen, waarna de nieuwe plaat ‘Dying To Feel Alive’ ten gehore gebracht gaat worden. De bijeenkomst wordt dan afgesloten met een korte, akoestische live-set, waarna er onder het genot van een drankje en een hapje nog even nagepraat kan worden.

band image


De video ‘No Other Way’ laat wat sfeerbeelden zien, maar de hoofdmoot van de clip is een weergave van de band die dit nummer ten gehore brengt. De video ziet er erg professioneel uit en het nummer maakt duidelijk dat de band op compositorisch gebied wederom een stap voorwaarts heeft gezet. Dat wordt nogmaals bevestigd wanneer we de nieuwe plaat in zijn geheel gaan beluisteren. Het materiaal is lekker bombastisch, erg gevarieerd en wordt gedragen door de prima vocale prestatie van zangeres Meryl Foreman. Na slechts één luisterbeurt wordt reeds duidelijk dat nummers zoals ‘Helios’, ‘Shade And Light’ en titelnummer ‘Dying To Feel Alive’ (leuke titel overigens!) een grote stap voorwaarts zijn ten opzichte van de debuutplaat en dat is een prettige constatering. Met dit nieuwe album zal Beyond God zeker in staat zijn om een volgende stap te zetten in hun nog korte carrière en dat is deze sympathieke band zeker gegund. De CD-presentatie zal op 10 november gehouden worden op in de Cacaofabriek in Helmond en ik raad alle liefhebbers van heerlijke symfonisch getinte female fronted metal aan om hierbij aanwezig te zijn. Helaas zal dit tevens het laatste optreden zijn van gitarist van het eerste uur Twan Smolders, daar die besloten heeft om de band te gaan verlaten. Dat is jammer, daar Twan zeker heeft bijgedragen aan de groei van deze band, maar ik ben er van overtuigd dat men deze groei ook met de opvolger van Twan door zal kunnen zetten. ‘Dying To Feel Alive’ is daar het eerste zeer overtuigende bewijs van!

Tracklist:
1. Continuum
2. The Collector
3. No Other Way
4. Helios
5. When Lightning Strikes
6. Shade And Light
7. All In All
8. Stronger
9. Dying To Feel Alive
10. Tangled
11. This Inner Fight

Facebook
Home
Twitter
YouTube

<< vorige volgende >>