Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Metal Gear: ESP-LTD TE-200 Guitar

Door: Remco Post

Als je liefhebber bent van klassieke gitaarmodellen maar toch dikke metal willen spelen met de sound die erbij hoort, dan is je keuze wat beperkter. Maar deze ESP-LTD Telecaster is een prachtig nieuwe machine om dit soort problemen op te lossen. Sound Service uit Duitsland stuurde mij recent een exemplaar op om even op mijn gemak uit te testen.

De Telecaster vind je mooi of niet mooi en een middenweg bestaat geloof ik niet. Echter bijna alle Telecasters zijn van Fender afkomstig met de single coil in de brug. Er zijn uitzonderingen zoals de Jim Root Fender Telecaster en daar sluit deze nu op aan. Dit is de ESP-LTD TE-200 en is met zijn twee humbuckers en verdere specificaties een echte metal machine. Hij is tevens in meerdere kleur settings verkrijgbaar, maar ik heb dus de Tobacco Sunburst.

Even de belangrijkste specificaties op een rij:
Construction: Bolt-on
Scale: 25,5
Body: Mahogany
Neck: Maple
Fingerboard: Rosewood
Frets: 24
Tuners: LTD
Neck pickup: ESP Designed LH-150N
Bridge pickup: ESP Designed LH-150B
Electronics: Vol/Tone/3-Way Switch

band image


De gitaar heeft de mooie looks en is perfect afgewerkt, maar klinkt dus ook nog eens geweldig. De stock pickups hebben een hoge output, maar klinken ook nog eens duidelijk en vol. De snelle, relatief dunne, hals maakt spelen ook nog eens gemakkelijk en snel. Hij staat bij mij thuis tussen mijn eigen gitaren, maar merkte ook dat ik hem de laatste tijd veel pakte voor ook gewoon mijn eigen spel oefenen. Dit is een gitaar die ik zeker kan waarderen. En ik noem het hier wel steeds een metal gitaar, maar denk maar niet dat deze gitaar dus andere stijlen zoals rock en jazz niet aankan. Tot slot: veel metal versie Telecasters zijn er dus niet (zeker niet ook nog eens met 24 frets), maar dit is simpelweg een prachtige en zeer goede gitaar waar je zo morgen mee het podium op kan. ESP-LTD is gewoon een goede fabrikant en dat bewijzen ze keer op keer.

ESP TE-100 Guitars
ESP Guitars Homepage
ESP Guitars

<< vorige volgende >>