Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Metal Gear: Dr. No SkullFuzz

Door: Remco Post

Het is alweer een tijdje terug dat we een review hebben gedaan van Dr. No effects. Echter nu zijn meest heavy fuzz uit is en deze in een vriendelijk formaat is moesten we deze hier wel bespreken. Eerst was er de Human SkullFuzz (indrukwekkend ontwerp) en de Art SkullFuzz (heel indrukwekkend ontwerp) en nu is er de Box Version (tour friendly ontwerp).

Beste lezers, degene die de originele Human SkullFuzz nog nooit hebben gezien, ga die eerst eens checken, want de skull op ware grote met de ogen die functioneren als volume en fuzz is echt pure kunst in de hoogste vorm. Voor het gemak en omdat je het moet zien staan onderin dit artikel de links vermeld van alle drie de soorten. En voor de duidelijkheid, ze klinken dus alle drie hetzelfde, maar de look is alleen anders.

band image


De Box Version die ik hier nu heb staan is van het ‘normale’ Dr. No formaat en heeft een prachtige tekening van een Skull / Octopus. De enige twee draaiknoppen zijn een volume en een fuzz knop (waarom zou je ook een tone willen op een fuzz) en heeft het effect een switch van Deep en Thin. Ook is uiteraard de verpakking weer een sensatie met daarbij de box of goodies waar stickers en buttons inzitten van zowel Dr. No als van Troy van Leeuwen (QOTSA).

band image


Wederom en zoals altijd gebruik ik hem op mijn Orange amp en speel ik op mijn Bo-el S03 gitaar. Ik start gelijk even goed met de fuzz en volume op maximaal en de switch op Deep. Goddamn wat een sound! Deep is echt diep en het geluid is laag en vol. Alleen in je eentje al zet je hier een complete muur van geluid neer. Zowel met losse tonen als met akkoorden is dit een zeer indrukwekkend geluid. Dat ‘echte oude’ Kyuss geluid kan hiermee gemakkelijk bereikt worden en zo kunnen we nog tal van voorbeelden opnoemen. Ik heb geprobeerd minpunten te vinden, maar kan deze simpelweg niet verzinnen.

band image


Ik zet de switch om naar Thin setting en de sound is even heftig, maar nu met veel hoog / treble. In de mix komt deze setting misschien wel beter uit, maar helemaal niks is dikker dan de eerste setting die ik had. Hier kan je erg veel speelplezier en inspiratie van krijgen en bakken nieuwe riffs door verzinnen.

Ben je een liefhebber van fuzz effecten of wil je ermee aan de slag, koop dan gewoon dit pedaal. Heavy to the max en een absolute aanrader. Een must-have en misschien wel de beste fuzz?!

Dr. No Effects Homepage
SkullFuzz Box Version
Human SkullFuzz
Art SkullFuzz

<< vorige volgende >>