Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Lees eens een goed boek: Death Metal Epic (Book Two: Goat Song Sacrifice)

Door: Pim B.

Pim Blankenstein is naast zijn activiteiten als zanger van het Rotterdoom combo Officium Triste en schrijver voor diverse periodiekjes ook een fervent lezer van boeken die over bands en artiesten gaan. Uiteraard wel in de heavy hoek, want op geneuzel van huis, tuin en keuken popartiesten zit geen zinnig mens te wachten, nietwaar? Op dit plekje in Lords Of Metal zal hij dan ook op maandelijkse basis zijn gedachten laten gaan over hetgeen er terecht en onterecht over de groten der aarde is neergepend. Deze maand is dat: 'Death Metal Epic (Book Two: Goat Song Sacrifice)' door Dean Swinford.

band imageEen paar jaar geleden besprak ik het boek ‘Death Metal Epic (Book One: The Inverted Katabasis)’ van de Amerikaanse auteur Dean Swinford. Destijds legde ik Swinford ook wat vragen voor over zijn roman. Hij gaf toen ook al een en ander prijs over deel 2 en 3 in de serie ‘Death Metal Epic’. Aangezien ik het eerste boek al heel erg leuk vond om te lezen, was ik ook zeer benieuwd naar het vervolg.

In ‘Death Metal Epic (Book Two: Goat Song Sacrifice)’ volgen we hoofdpersoon David Forsberg weer. De Amerikaanse death metalgitarist is na de mislukte Europese tour met zijn band Katabasis blijven hangen. Hij woont in Gent op de bank bij Svart, een diehard black metalfan die in een platenzaak werkt. Samen starten ze de black metal band Desekration. Het vlot geschreven verhaal vertelt over de wijze waarop de band samengesteld wordt, hoe David zich settelt in Vlaanderen en zijn relatie met andere karakters binnen het verhaal. Zoals ik ook al aangaf over het eerste deel is ook deel twee een geslaagd boek geworden. Swinford heeft een niet al te ingewikkelde schrijfstijl en houdt de vaart er goed in. Wat verder noemenswaardig is, is het feit dat Swinford in zijn beschrijvingen over Gent erg accuraat is. Ik noem als voorbeeld de bekende metalclub de Frontline. Ook erg leuk vind ik dat hij veel Nederlandse woorden heeft verwerkt. Voor lezers met een Nederlandstalige achtergrond leuke herkenningspunten, maar wellicht voor anderstaligen wat lastiger. Het is zondermeer een interessant element binnen het boek. Ook zijn er duidelijke verwijzingen naar bekende black metalbands, zoals de manier waarop sommige karakters in het boek dingen doen die eerder door bestaande personen gedaan zijn. Vooral de band Mayhem speelt daarbij een belangrijke rol. Al deze genoemde punten zorgen er samen voor dat ook ‘Goat Song Sacrifice’ een aanrader is voor iedereen die van lezen houdt en een gezonde interesse in metal heeft. Ik kijk nu al uit naar het derde en laatste deel uit de serie ‘Sinister Synthesizer’.

Death Metal Epic (Book Two: Goat Song Sacrifice)
Dean Swinford
ATLATL Press
Paperback - 228 pagina’s
ISBN: 978-1941918166

<< vorige volgende >>