Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Animation for adults: Realm Of The Damned – Tenebris Deos

Door: Ramon

In de afgelopen zeventien jaar is er een hoop promo materiaal opgestuurd naar Lords Of Metal. Uiteraard duizenden geluid -en beelddragers, maar daarnaast ook boeken, drank, instrumenten, versterkers, effect pedalen en zelfs een keer een koelkast. Toch is het nog steeds mogelijk ons te verrassen, zoals recentelijk toen we de DVD 'Realm Of The Damned – Tenebris Deos' in de bus aantroffen. Een Animated Motion Comic. Nee, zoiets hadden we nog niet gezien...

band imageDe film ‘Realm Of The Damned – Tenebris Deos’ is op zichzelf geen reden om bij Lords of Metal te beschouwen, ware het niet dat er een grote rol is weg gelegd voor David Vincent van Morbid Angel (tegenwoordig (I Am Morbid), Jill Janus van Huntress (en bekijk zeker even haar foto op Metal-archives) en zelfs twee rollen voor Dani Filth die we natuurlijk kennen van Cradle Of Filth en van Devilment. De over the top stemmen die Filth kan reproduceren lenen zich uitstekend om de monsters gestalte te geven. Jill Janus op haar beurt doet een vrij behoorlijke bijdrage en daarmee gewoon wat er van haar gevraagd wordt, wat gezien haar acteerervaring ook wel verwacht mag worden. De onderkoelde toon van David Vincent zou hem in theorie geschikt maken om narratief werk te doen, maar er zijn op deze film toch wel wat momenten dat het iets expressiever had gemogen van mij. Maar op zichzelf is zijn stemgeluid, donker en doorleefd, bij uitstek geschikt voor Van Helsing, hoe zijn voornaam in deze versie dan ook weer moge zijn. Één en ander is opgetrokken rondom de Noorse band Sons Of Balaur en speelt zich af in zowel Amerika als Europa.

De film zelf is een Animated Motion Comic, wat zoveel betekent als dat je frames uit een stripverhaal ziet, waarbij er nog enige mate van beweging in de karakters zit. Maar het is dus niet fully animated. Enfin, bekijk de bijgesloten trailer maar. De mensheid wordt bedreigd door een veel groter kwaad dan waar het zichzelf sinds mensenheugenis tegen probeert te beschermen en het Vaticaan went zich tot de schurken. Het lot van ons voortbestaan ligt in de handen van de moordlustige Alberic van Helsing, hier van een stem voorzien door David Vincent. Grappig, om David Vincent pro religieuze teksten op te horen lepelen. De band Sons of Balaur lokken hun geestesvader naar aarde, waar mens noch wezen veilig zal zijn voor zijn aanwezigheid. Samen met de grootste monsters die de aarde kent, dus varianten op de beroemde vampiers, weerwolven, enzovoorts, probeert Van Helsing het kwaad te beteugelen. En onderweg is het natuurlijk een schouwspel van bloed, lichte erotiek en liefhebbers van het genre komen dan ook weinig te kort. Alles bij elkaar is het geen music for the millions, maar voor de cultfans een must-have.

Realm Of The Damned Facebook

<< vorige volgende >>