Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Metal Gear: Blackstar ID:Core Stereo 10 V2 & Blackstar ID:15 TVP

Door: Remco Post

Een regelmatig terugkerend fabrikant hier bij Lords of Metal is Blackstar, en ook deze maand zijn ze weer van de partij met een dubbele review over twee van hun nieuwe amps: de Blackstar ID:Core Stereo 10 V2 en de Blackstar ID:15 TVP. Dit zijn amps die (veel) meer kunnen dan normale amps en daardoor erg interessant voor thuis of in de studio.

Laten beginnen met de kleine Blackstar ID:Core Stereo 10 V2 digital amp. Simpelweg een kleine amp die alles kan en aan boord heeft. Om wat zaken op te noemen, 2 x 5 watt speaker, EQ met ISF, 6 channels (Clean Warm, Clean Bright, Crunch, Super Crunch, OD 1, OD 2), 12 stereo effects (4x modulation, 4x delay and 4x reverb effects) plus een USB, MP3 en Line out aansluiting. Tot slot heeft de amp ook software inside waardoor je dus de amp in kan pluggen in een Mac of PC waarna je patches kan editen en recorden. Als je de prijs van de amp ook nog ziet is het wel heel veel voor weinig. Het geluid en de features zijn dus meer dan voldoende en gewoon goed voor alles en iedereen en een voor jou geschikt geluid instellen is voor iedereen binnen vijf minuten haalbaar. Een topding. Echter er is dan toch 1 minpuntje. Er is geen mogelijkheid voor een footswitch, dus schakelen tussen geluiden zal met de hand moeten gebeuren.

band image


Dan nu nummer twee, de Blackstar ID:15 TVP. Eigenlijk is dit de grote broer van de hiervoor gesproken amp en heeft dezelfde dezelfde features plus nog wat extra's. Het zijn weliswaar dezelfde 6 channels en 12 effecten, maar deze amp heeft wel een footswitch mogelijkheid en 128 user storable patches! Maar nu het coolste van deze amp, namelijk de TVP (True Valve Power). Hij klinkt en is even luid als een valve amp en met een switch kan je kiezen welke buizen je wilt hebben als geluid. Je kan kiezen tussen:

- EL84 - 'Bell like full bodied Class A with lots of compression'
- 6V6 - 'Crisp Class A with high compression and tight mids'
- EL34 - 'Classic British Class A/B crunch with full bodied soft break up'
- KT66 - 'Rich and warm vintage British hot biased Class A/B'
- 6L6 - 'Tight dynamic Class A/B with extended highs and lows'
- KT88 - 'Tight, bold and dynamic Class A/B with strong low end'

Een onwijs gave optie dus, die ook nog eens echt werkt. Simpelweg een solid state die klinkt als een tube amp en daardoor wel goedkoper. De amp klinkt uitstekend op laag volume ook, maar kan ook flink hard. Niet genoeg voor op een podium, maar voor thuis meer dan geschikt.

band image


De conclusie kan ik kort zijn, dit zijn twee fantastische amps voor thuis of in de studio omdat je er alle kanten mee op kan en met deze settings kan je urenlang spelen met geluiden en je sound aanpassen. Pak voor op het podium je 100 watt buizen of solid state bak, maar voor thuis is dit prima te gebruiken. En tot slot, maar ook belangrijk om te melden, de prijs/kwaliteit verhouding is meer dan perfect.

Blackstar Amps

<< vorige volgende >>