Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Metal Gear: Peavey Revalver 4

Door: Ramon

Peavey staat al sinds 1965 stevig in de markt van gitaarversterkers en zag in de loop der jaren bijzonder interessante artiesten op hun producten spelen. Naast versterkers heeft het bedrijf zijn assortiment danig uitgebreid, met onder meer gitaren, mengpanelen, microfoons, en dus ook software, waar we het vandaag over gaan hebben. Eerder dit jaar werd Revalver 4 op de markt gebracht, modelling software waarmee je de instellingen van een versterker kan simuleren, met een daadwerkelijke gitaar ingeplugd. We loodsen je door de basics ervan heen.

Laat ik eerst eens met de tegenvallers beginnen, dan hebben we die maar gehad. Je krijgt ongevraagd direct twee snelkoppelingen op je bureaublad, het programma zelf en een link naar de amp store van Peavey. Verder opent het programma halfscreen en dat vind ik zelf wel lastig. Misschien kan dat aangepast worden, maar mij lukte dat zo 1-2-3 niet. De grootste concurrent is uiteraard de Line 6 Pod Farm (die al acht jaar niet meer geüpdate is), en Revalver 4 legt het op een aantal punten af daartegen. De keuzemogelijkheden zijn wat ingewikkelder, en ik zie zo snel geen heads, alleen de cabinets. Maar het grootste bezwaar, wat ik ze tegelijkertijd ook weer niet kwalijk kan nemen, is wel dat er alleen Peavey keuzes te maken zijn. We nemen je mee door de eerste indrukken.

band image


Maar, Revalver 4 pakt met één grote zwaai een enorme zwik punten terug met een enorme keuze aan geluidseffecten. Om copyright niet te schenden zijn de namen een beetje aangepast, maar als ik het heb over een “Lamporghini” of een “Verrari”, dan snap je wel dat ik het niet over een Kia heb. Een briljante en bijzonder prettige keuze van Peavey, in mijn ogen. En dan is er eigenlijk, met alle voor- en nadelen, maar één ding waar de Revalver 4 op afgerekend hoort te worden. Het geluid. En op dat punt zijn ze de absolute winnaar. Het geluid is fantastisch en dat is goud waard, aangezien je niet kan zonder representatief geluid en een zo natuurgetrouwe vergelijking met de werkelijkheid. Dus je moet er wel een beetje handig voor zijn, maar als je de moeite neemt, dan heb je echt een werkelijk fantastische modeller in handen.

Peavy Homepage
Peavy Facebook

<< vorige volgende >>