Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Metal Gear: DV Mark Micro 50 guitar amp

Door: Remco Post

Markbass versterkers kennen we allemaal vast wel van de bass amps. DV Mark echter is de tak voor de gitaristen en deze compacte amp die ze hebben uitgebracht heet de DV Mark Micro 50. Lees eerst hier de review van deze amp en ga hierna naar de prijsvraag sectie waar je deze amp kan winnen!

De DV Mark Micro 50 is een gitaarversterker top en bied zoals de naam al verraad 50 watt (op 8 ohm en 60 bij 4 ohm). Hij ziet er feitelijk uit en is even groot als een autoradio, maar heeft wel 2 kanalen (clean en drive) en beide kanalen hebben een EQ. Tevens zit er een hoofdtelefoon aansluiting op, een AUX input, een XLR Line out aansluiting met ground lift functie. Kortom veel voor weinig en zelfs heb je een reverb knop en je kan er los nog een footswitch bij kopen.

band image


Het belangrijkste blijft natuurlijk hoe hij klinkt en ik sluit hem aan op mijn Orange PPC112 cabinet van 60 watt. Het clean is mooi en vooral enorm warm. Door middel van de equalizer met een Bass, Mid en High kan je alles ook nog een tweaken naar je eigen smaak. Het drive kanaal daarentegen heeft alleen een Bass en High en dus geen Mid. De drive is niet al te heftig en klinkt in mijn oren wollig. Daarentegen kan hij diverse pedalen goed hebben en is het clean fantastisch, dus niemand zegt dat je het drive kanaal moet gebruiken. Voor blues en jazz en misschien ook rock is het voldoende, voor metal niet.

band image


De power die hij geeft is meer dan voldoende dus voor kleine gigs en de amp is natuurlijk gemakkelijk overal naartoe te nemen. En ook de kwaliteit is gewoon echt super, deze krijg je niet snel stuk. Als klap op de vuurpijl kan je deze amp dus winnen door simpelweg een mail te sturen met de tekst waarom jij vind dat jij hem moet hebben. En win je niet, dan koop je hem, want nogmaals het is een topding voor een goed bedrag.

Markbass Website
Markbass Facebook

<< vorige volgende >>