Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Lees eens een goed boek: De Stropploeg

Door: Remco Post

Normaal gesproken worden de boeken bij LoM door collega Pim Blankenstein gelezen en besproken, maar dat wil zeker niet zeggen dat de rest van de crew bestaat uit ongeletterde bavianen die niet verder komen dan de televisiegids en hetgeen er bij diverse artsen in de wachtkamer ligt. Neen, ook collega Remco Post mag graag een goed boek soldaat maken, en daarom kunt U deze maand deelgenoot worden van zijn bevindingen over 'De Stropploeg' van Koen Romeijn.

band imageKoen Romeijn, de auteur van dit boek, en ik gaan al een paar jaartjes terug. Ik geloof dat we het dan ergens hebben over de eind jaren 90 en sindsdien spreken we elkaar zo af en toe. Koen is ook de zanger/gitarist van de band Detonation, de gitarist van Apophys en de live gitarist van Heidevolk. Toen ik las/hoorde dat Koen een Sci-Fi boek had geschreven wilde ik deze zeker eens lezen. Koen schrijft al een tijd columns en deze lees ik altijd met veel plezier en nu dus het boek ‘De Stropploeg’.

De Stropploeg is een meesterlijk beeldend verhaal over twee beste vrienden die leven en werken in Nieuw Pangea: een zwevende stad met daaromheen een immens groot energieschild. Koen beschrijft de levens en gebeurtenissen rondom Evan en Julius, beide robottechnici, zo gedetailleerd dat je als lezer snel in het verhaal zit en blijft lezen. Uiteraard zal ik verder niet al te veel over het verhaal en het eind loslaten, maar zeker de passage over de beschrijving van die ‘zilverkleurige ronde schijfjes’, cd’s dus, laat zien dat Koen zijn sporen als tekstschrijver en columnist veelvuldig verdiend heeft. Ik kan eerlijk zeggen dat ik knap onder de indruk was. Ben je een fan van Sci-Fi, check dan dit boek die verkrijgbaar is bij vele boekhandels of via de site van Koen zelf.

Koen Romeijn
Futuro Uitgevers
ISBN 978-9-492221-52-0
Paperback - 256 pagina's


<< vorige volgende >>