Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Metal Gear: Tunnel Music / H.T.S. snares

Door: Remco Post

In een pand in Arnhem waar ik soms te vinden ben voor mijn gitaar, bevindt zich ook het bedrijf Tunnel Music. Tunnel Music is een soort kringloopwinkel (bij gebrek aan een beter woord) voor muzikanten en is voornamelijk gericht op drummers. Ik heb de sympathieke eigenaar Leon Keppels gesproken over het concept, waarbij hij me hun eigen huismerk snares zien. Ik werd erg enthousiast over zijn stijl en aandacht voor het product, dus vandaar dat ik het de moeite wel waard vind om je aandacht daar op te vestigen. Naast informatie over Tunnel Music en het concept zelf, ga ik verderop nog nader in op huismerk H.T.S. snares.

Tunnel Music Arnhem is opgericht in februari 2013. De eigenaar Leon Keppels kocht al langer vanuit zijn huis spullen op, knapte deze op en verkocht ze door. Toen het in huis allemaal niet meer paste werd er een bedrijfspand gevonden dat al jaren leeg stond en veel inboedel werd overgenomen van het toenmalige Live Music Instruments uit Arnhem dat in die tijd haar deuren moest sluiten. Leon richt zich het meest op drummers. De meeste spullen zijn tweedehands. Uiteraard zijn er ook nieuwe spullen te vinden welke in veel gevallen afkomstig zijn van faillissementen en veel spullen komen binnen via bemiddeling. Tunnel Music haalt zijn spullen uit heel Europa en na binnenkomst wordt alles goed gecontroleerd en waar nodig ook opgeknapt voordat ze in de (web)shop terecht komen.

H.T.S. is het huis-/keurmerk van Tunnel Music Arnhem. Het wordt door Tunnel ingezet na controle en herstel van binnengekomen goederen wat aangeeft dat een product geheel is nagelopen en 100% in orde is. H.T.S. wordt ook gebruikt bij unieke goederen die ontstaan zijn uit onderdelen. Veel van de H.T.S. items ontstaan doordat eigenaar Leon en vriend Eelco Slont (gitaar tech) zich technieken eigen willen leren maken om zo ook herstelwerkzaamheden te kunnen uitvoeren voor klanten. Zo kan een half vergaan drumstel in volle glorie worden hersteld in samenwerking met onze autospuiter en voorzien worden van een nieuwe laklaag. Oude trommels kunnen worden omgevormd tot digitale pads, speakers worden hergebruikt voor sub-low microfoons en acrylbuizen krijgen een tweede leven als snaredrums.

band image


Op deze wijze zijn dus de twee H.T.S. acrylsnares ontstaan. De oorspronkelijke buis (uit 1 stuk gegoten) is in twee ongelijke stukken gezaagd om een 14"/4" en een 14"/6" snare te kunnen maken.
Bij de 14"/4" snare werd gebruik gemaakt van chromen Dixon hardware en bij de 14"/6" snare werd de zwarte hardware besteld bij ST-Drums in Duitsland. De diepe snare is voorzien van 12 lugs die het stemmen van de ketel erg makkelijk maken. De ketels zijn fluorescerend geel en lichten op bij black light. Uiteraard is het de bedoeling dat deze snares opvallen op het podium maar wij verwachten wel kwaliteit en een goede sound. Bij deze snares is hier erg veel aandacht aan besteed. De bearing edge staat op 45 graden.

band image


De drummer van mijn band en ik hebben er beide op geslagen en waren beide zeer positief. Wat vooral opvallend van de snares is, is dat de attack heftig is. Er is weinig sprake van naklank, en daardoor lijken ze helemaal ideaal voor de metal. Want blast beats moeten ook strak en hard zijn. Beide konden we ons voorstellen dat veel drummers deze snares super zouden vinden, maar er zijn er maar twee van nog op het moment. De prijs is zeer goed te doen, dus we hopen dat er een grotere voorraad van zal komen, want zeker weten dat deze allen verkocht zullen worden.

Mocht je in Arnhem zijn of geïnteresseerd zijn in Tunnel Music, ga dan zeker eens bij ze langs. De Tunnel heeft geen openingstijden maar je kunt altijd vrijblijvend langskomen. Eventueel kun je eenvoudig een afspraak maken door even te bellen of te mailen: tunnelarnhem@gmail.com of 06 385 80 531.

Tunnel Music

<< vorige volgende >>