Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Lees eens een goed boek: Veertien Dagen, Dertien Nachten

Door: Pim B.

Pim Blankenstein is naast zijn activiteiten als zanger van het Rotterdoom combo Officium Triste en schrijver voor diverse periodiekjes ook een fervent lezer van boeken die over bands en artiesten gaan. Uiteraard wel in de heavy hoek, want op geneuzel van huis, tuin en keuken popartiesten zit geen zinnig mens te wachten, nietwaar? Op dit plekje in Lords Of Metal zal hij dan ook op maandelijkse basis zijn gedachten laten gaan over hetgeen er terecht en onterecht over de groten der aarde is neergepend. Deze maand is dat 'Veertien Dagen, Dertien Nachten' van Nicky Y. Lee.

band imageZo nu en dan krijgen we een roman voor de kiezen waarin links naar ons favoriete genre zijn verwerkt. We publiceerden bijvoorbeeld al een recensie van het boek 'Zwart Bloed – In Mist Gevangen' van schrijfster Shirley-Ann van Wingerden. Onlangs kregen we het boek 'Veertien Dagen, Dertien Nachten' van Nick y. Lee opgestuurd. Zoals je begrijpt is Nick y. Lee een pseudoniem, de echte naam is Hans Ultee; een veertiger uit Ommen, slager van beroep.

Hans heeft een voorliefde voor harde muziek en heeft dat weten te combineren met een roman. De naam Nick y. Lee verwijst naar gitarist Jake E. Lee, bekend van zijn werk met Rough Cutt, Ozzy Osbourne en Badlands. Ultee heeft ook aan elk van de 47 hoofdstukken een nummer gekoppeld. Deze songs zijn in zijn visie representatief voor dat specifieke hoofdstuk en geven de juiste sfeer bij het lezen. Het is onmogelijk om alle songs te noemen, maar enkele favorieten van Ultee zijn: Black Sabbath, Deep Purple en de Heroes Del Silencio. Via de

<< vorige volgende >>