Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Dead Area: Everything Sucks And It Doesn’t Get Any Better

Door: Koen B.

Het komt niet vaak voor dat we bij Lords Of Metal films recenseren louter om het feit dat er in ons geliefde genre niet veel films de revue passeren. De korte film 'Dead Area: A Musical Enterprise' van Mike D. past echter wél in ons straatje, dus even opletten alstublieft!

band imageDe nietsvermoedende lezer moet eerst weten dat de “Dead Area” een plek is waar filmmaker / muzikant etcetera Mike Doodeman is opgegroeid en waar normaliter geen reet te beleven valt. Dat dit heerschap op eigen houtje probeert de omgeving van Heemstede (want daar hebben we het nu over) op de kaart probeert te zetten middels releases van ondermeer “zijn” band Waking The Dead, het produceren van bands als Ash en het organiseren van concerten en festivals in de jaren negentig wisten wij al, maar nu is er dus 'Dead Area: A Musical Enterprise'.

De samenvatting van de film is als volgt: de (hang)jongeren Koekie en Chicken wonen in of rond Heemstede en hebben als gevolg van het feit dat er weinig te doen is én het feit dat zij sociaal buiten de boot vallen als gevolg van hun muzikale voorkeur, als enige zinvolle levensdoel bier zuipen en CD's draaien op hun slaapkamertje. Na in contact te zijn gekomen met wat metalheads in een platenzaak en een concertzaaltje richten zij een band op met de naam Pet Pulverizer. Veel meer zal ik niet over de film vertellen maar verwacht uiteraard niet teveel diepgang van een half uur durende film die bol staat van de vreemde doch soms ook komische gedachtespinsels van Mike D. Zo wordt één van de hoofdpersonen na een avondje comazuipen in een bananenpak met een kater wakker in Linnaeushof. Je moet er maar opkomen. Mijns inziens geeft deze film een prachtig tijdsbeeld in zomaar een Nederlandse stad met zomaar een paar verveelde jongeren die van metal houden.

Wanneer je geïnteresseerd bent om deze film te bekijken, moet je niet op de bioscoopladder wezen, want deze film staat niet in de Pathé Cinema's geprogrammeerd denk ik zo. Je moet echter wel wezen op deze website of stuur eens een leuk berichtje naar postmaster@skateordiemotherfucker.nl, alwaar je vast en zeker een vriendelijk berichtje terugkrijgt van de filmmaker himself. Geinig!

<< vorige volgende >>