Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Lees eens een goed boek: The Bloody Reign Of Slayer

Door: Pim B.

Pim Blankenstein is naast zijn activiteiten als zanger van het Rotterdoom combo Officium Triste en schrijver voor diverse periodiekjes ook een fervent lezer van boeken die over bands en artiesten gaan. Uiteraard wel in de heavy hoek, want op geneuzel van huis, tuin en keuken popartiesten zit geen zinnig mens te wachten, nietwaar? Op dit plekje in Lords Of Metal zal hij dan ook op maandelijkse basis zijn gedachten laten gaan over hetgeen er terecht en onterecht over de groten der aarde is neergepend. Deze maand is dat: 'The Bloody Reign Of Slayer door Joel McIver.

band imageNa de reviews van de encyclopedische boeken 'Extreme Metal II' en 'The 100 Greatest Metal Guitarists' van de Engelse journalist/auteur Joel McIver bespreek ik deze maand een boek van de beste man dat geheel gewijd is aan één band, Slayer! Joel heeft inmiddels al vrij veel boeken over acts geschreven, zoals Metallica en Black Sabbath, maar 'The Bloody Reign Of Slayer' is de eerste van zijn hand dat ik gelezen heb.

Joel heeft nog geprobeerd om Slayer zover te krijgen om hem een officiële bio te laten schrijven maar dat is niet gelukt en misschien is dat maar goed ook. Nu neemt hij namelijk geen blad voor de mond en uit hier en daar de nodige kritiek. De opbouw van het boek is ook vrij apart. Er wordt eerst een hoofdstuk gewijd aan een bepaalde periode die leidde tot de opname van een LP om vervolgens die LP in het volgende hoofdstuk tot op het bot te analyseren. Dit levert soms wat overlap maar dat is verder niet echt storend. In de hoofdstukken waarin de LP's besproken worden geeft Joel zijn ongezouten mening over de productie of composities van bepaalde nummers. Als lezer kan dit ertoe leiden dat je het dus compleet met hem eens bent of hem dood wil wensen en dat is wel een goed teken vind ik. De overige hoofdstukken laten zien dat McIver veel kennis over Slayer heeft en talloze (zijdelings) betrokkenen heeft geïnterviewd.

Als geheel vind ik het een uitstekend boek omdat alle segmenten van Slayer aan de orde komen en je een goed beeld kunt vormen bij de ontwikkeling tot de grootste thrash band ter wereld. Dit boek is gewoon een aanrader.

The Bloody Reign Of Slayer
Joel McIver http://www.joelmciver.co.uk
Omnibus Press http://www.omnibuspress.com
ISBN 0-330-34287-8

<< vorige volgende >>