Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Municipal Waste - The Art Of Partying

Municipal Waste - The Art Of Partying

Label : Earache | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Nima : Zo'n anderhalf jaar geleden kwamen deze Amerikaanse thrashende feestbeesten/mafkezen met hun debuut 'Hazardous Mutation' op de proppen, met de bedoeling de crossover gevoel van weleer te doen herleven. Wat mij betreft was dat een aardig gelukte poging en de band kreeg in de underground steeds meer erkenning en bouwde een goede reputatie op, wat zeker ook te danken was aan hun energieke, wilde live optredens.

Wel nu, de heren zijn terug en HOE! Men gaat op 'The Art Of Partying' gewoon verder waar het debuut ophield. Alleen zijn ze dit keer net iets meer opgefokt. Al vanaf de eerste seconde barst de band los om daarna vooral weinig gas terug te nemen. Ook zijn de thrash invloeden deze keer meer aanwezig en zijn de hardcore invloeden iets meer naar achteren geschoven. Voor de rest heeft men dezelfde aanpak gehanteerd. In slecht 32 minuten krijg je vijftien ijzersterke thrash songs op je bordje en tering, wat een bak herrie zeg! Dit is 32 minuten pure adrenalinerush en stil blijven zitten is haast onmogelijk.

Stel jezelf de volgende scène voor: Je bent in een goede bui en besluit jezelf te trakteren op een ijskoud biertje en nog een en nog een… ok vooruit nog eentje dan! Vervolgens prop je deze CD in je speler en draait de volumeknop vol open. Na tien seconde krijg je een harde klap in je smoel en als je jezelf niet een beetje onder controle hebt sla je binnen een paar minuten al het meubilair in je huis kort en klein. Vervolgens komt je buurman om te klagen over de herrie en je slaat je fles bier die je zonet achterover hebt geslagen kapot op zijn lelijke smoel en gaat vervolgens alles in zijn huis kort en klein slaan. Heerlijk, niet waar?

Deze heren weten goddomme hoe ze moeten thrashen en vooral hoe ze een feestje moeten bouwen. Een beter titel voor deze CD hadden ze dan ook niet kunnen bedenken. Bovendien hebben ze veel gevoel voor humor en zelfspot en maken grapjes over alles en iedereen. Ook songtitels zoals 'Headbanger Face Rip', 'Beer Pressure' en 'Lunch Hall Food Brawl' stralen humor uit. Persoonlijk vind ik dat ze alleen daarom al extra respect verdienen, want geef maar eerlijk toe: van al die serieuze mongolen die zo evil mogelijk proberen over te komen, met armen over elkaar heen zuur voor zich staren en de mondhoeken zo laag mogelijk proberen te houden, word je toch ook niet vrolijk? Alsof je godverdomme een klein kind bent en je snoep is afgepakt! Maar goed, ik dwaal af.

Het feit blijft dat elk zichzelf respecterende thrasher en hardcore fanaat met een gezond dosis humor deze CD in huis moet halen. Ga deze band ook zeker een keer live zien, want zoals ze het zelf zeggen: "Municipal Waste is gonna fuck you up”. Hulde!

<< vorige volgende >>