Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mindfeeder - Mind Revolution

Mindfeeder - Mind Revolution

Label : Eigen beheer | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Demo

Nima : Mindfeeder uit Portugal bestaat al sinds 2002 en brengt met 'Mind Revolution' zijn tweede demo uit. Ook hebben ze meegedaan met de internetwedstrijd Heavy Metal Eurovision Contest en zijn op de zevende plaats beëindigd. Nou is dit mijn eerste kennismaking met deze heren, maar dat terzijde.

Naar eigen zeggen is deze band beïnvloed door Europese heavy en power metal en daarmee is eigenlijk alles al gezegd. De vergelijking met Europese, en vooral Finse, collega's ligt er dik bovenop. Dit is zeker ook te danken met de prominente keyboards. Verwacht echter geen bijzondere dingen, want de muziek zit vrij simpel in elkaar en klinkt helaas zeer standaard. Dat is best jammer, want hoewel de power metal genre een beetje uitgemolken begint te raken, zijn er nog steeds bands die iets bijzonders weten te produceren. Mindfeeder heeft echter de makkelijkste weg gekozen en komt daardoor vooral ongeïnspireerd over. Songtitels zoals 'Wasted Years', 'Burn!' en 'Rise Up' zeggen wat dat betreft wel genoeg.

Kijk, ik wil niet zeggen dat Mindfeeder een slechte band is, want de uitvoeringen zijn gewoon acceptabel en deze in eigen beheer uitgebrachte cd ziet er goed verzorgd uit. Alleen is dat echt niet voldoende om in deze tijden van hoge eisen aan de bak te kunnen komen.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>