Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Michael Thompson Band  - How Long

Michael Thompson Band - How Long

Label : Frontiers Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Re-release

Eddy : Je moest mijn bureau eens kunnen zien, het ligt vol met promo's, cd's en dvd's die ik nog moet bekijken of op alfabetische wijze op de planken moet gooien. Er zit een artiest bij die op zijn minst op drie van die promo's van deze maand (allemaal van Frontiers Records) voorbij komt vliegen. Ik heb het over meestercomponist en gitarist Michael Thompson. De eerste keer dat ik hem na zoveel jaar weer tegenkwam kom is op de nieuwe cd van Denander/Frederiksen genaamd 'Baptism By Fire' waar Thompson een gastgitaarsolo speelt bij het beste nummer van die schijf 'Silver Lining'. Het volgende werkje waar zijn naam aan verbonden is het plaatwerk 'Rivers Of Paradise' van TRW. Deze letters staan voor Thompson, Robinson & Williamson. Dat is een nieuw project van die drie supermuzikanten en een recensie daarvan vind je elders op onze fantastische website. Als laatste heb ik ook nog een promo van de re-release van zijn uit 1989 stammende klassieker 'How Long'.

Ik weet niet waar ik moet beginnen om je te vertellen hoe ik gelukkig ben met deze heruitgave. Ik heb heel veel cd's in mijn collectie en daarvan is maar een handjevol gekopieerd. De eerste uitgave van 'How Long' is daar een van, een vriend van mij had die wel en ik kon hem niet meer krijgen. Nu, dankzij Frontiers Records, heb ik de plaat nu dan toch in mijn bezit. Dit album was in 1989 al een juweeltje en daar is zoveel jaren later niets aan veranderd. Michael is in ieder geval al best een tijdje actief in de muziekbusiness. In 1979 verhuisde deze goede man van New York naar Los Angeles om daar een carrière te starten als studiomuzikant. Niet lang na zijn aankomst kon hij al op tour in de band van Joe Cocker en de eerste rekeningen konden betaald worden. Toch kwamen daarna de wat moeilijkere tijden en Michael moest als taxichauffeur geld gaan verdienen voor de spreekwoordelijke snee brood op de plank. Maar zijn kunnen als muzikant bleef niet onbesproken in de scène en niet lang daarna kreeg Thompson zijn eerste grote break als gitarist in de tourband van Cher. Hij was daarmee zo'n jaar onder de pannen. Ook daarna hoefde hij zich eindelijk geen zorgen meer te maken om werk te vinden als muzikant. Zo kreeg hij onder andere de kans om mee te werken aan televisieseries zoals Miami Vice en Fame en speelde hij met grote muzikanten zoals Steward Copeland (The Police), Quincy Jones en Eric Clapton samen.

Natuurlijk krijgt iedere artiest eens de kriebel om ook eens iets op eigen houtje te doen en dat werd dan dus het 'How Long' album. Daarop kreeg hij medewerking van vele bekende artiesten zoals Toto's Bobby Kimball en John Elefante (Kansas, Mastedon) die de achtergrond koren voor hun rekening namen. Ook aan bekende drummers was geen te kort. Zo vind je op die plaat onder andere drumpartijen van Terry Bozzio en Pat Torpey. Niemand minder dan Moon Calhoun, een zanger met een stem 'made in heaven' verzorgt de lead zangpartijen. Voor de AOR fan die dit werkje nog niet in huis hebben is deze re-release verplichte kost en voor de gene die hem wel al hebben zijn de extra twee nummers 'Right To Be Wrong', 'Love Goes On' en het nieuwe deuntje 'Wheelchair' (voorproefje van de nieuwe cd die in 2008 zal uitkomen) wellicht een reden om nog eens in de buidel te tasten…

<< vorige volgende >>