Listen live to Radio Arrow Classic Rock
A Perfect Murder - War Of Aggression

A Perfect Murder - War Of Aggression

Label : Victory Records | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Koen B. : Als ik het allemaal goed voor de bril heb, is 'War Of Aggression' A Perfect Murder's vijfde CD na 'Cease To Suffer' (CD, 2003), 'Rehearsal' (EP, 2004), 'Unbroken' (CD, 2004) en 'Strength Through Vengeance' (CD, 2005). Als ik afga op de recensies van mijn collega's bij Lords Of Metal is A Perfect Murder een maar een ballenband, want zeer positief waren deze niet. Enigszins verbaasd was ik dan ook wel toen ik de nieuwe schijf in mijn laptop stopte, want mijn mondhoeken krulden naar boven toen ik deze voor de eerste en tweede en derde etc. etc. etc. beluisterde.

Het openingsnummer knalt er al meteen lekker in met louter metalcore knallers en er wordt pas gas teruggenomen tijdens het meer melodieuze en romantische (!) 'Fortunete Son'. Eerdere kritiek dat er veel gespiekt is bij andere bands kan ik echter wel goed plaatsen, want de invloeden van Pantera, (oude) Life Of Agony en Crowbar liggen er dik bovenop. Zanger Kevin Randel probeert misschien wel een beetje té veel op Phil Anselmo te lijken, maar over het algeheel heeft A Perfect Murder geprobeerd haar eigen definitie van de term metalcore te creëren en deze bevalt me prima. Ik zou eigenlijk geen redenen kunnen bedenken waarom fans van dit genre deze CD links zouden laten liggen.

Bij twijfel bezoek je gewoon even A Perfect Murder's My Space Page. Ongetwijfeld ren je daarna richting platenboer om de rest van de nummers tot je te nemen.

<< vorige volgende >>