Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ektomorf - I Scream Up To The Sky

Ektomorf - I Scream Up To The Sky

Label : Silverdust | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Evil Dr. Smith : Never change a winning team. Het Hongaarse (!) Ektomorf deed het op hun vorige, 3de CD 'Kalyi Jag' heel erg aardig om de strijd aan te gaan met Sepultura. Nu zullen de verkopen van beide laatste albums wel nipt in het voordeel zijn uitgevallen voor onze Tropische Regenwoud-jongens, maar toch was de Hongaarse tribalthrash van dien aard dat ze wel een graantje van het Sepultura/Soulfly-succes hadden mogen meepikken.

Alleen, en ik wil niet lullig klinken, maar de herhalingsfactor is vrij hoog op hun nieuwe CD, de 2de die ook buiten Hongarije verkrijgbaar is. En ook al heeft deze band wél zin om hun kunstje te herhalen, ik heb dat, in recenserende zin, niet. Dus voor meer woorden over deze CD: lees mijn recensie maar in het archief (september 2000), want dat verhaal is ook op deze CD van toepassing. Stagnatie is achteruitgang, maar door de net wat inventievere arrangementen (hoor ik daar ook regelmatig een scratcher vinylscrabbelen? En is dat niet authentiek Hongaarse folklorezang in 'Miss You', 'An Les Devla' en 'Blood In Blood?), de meer pakkende riffs en de betere productie hebben ze in cijfermatige zin geen teruggang geboekt. Wat dat betreft toch wel eventjes beter dan hun Braziliaanse evenknie!
Ondanks, of juist dankzij (?) hun reggae/ska-nummer 'Fajdalom Könnyei' en de misplaatste thrashcover 'A Hard Days Night' van The Beatles.

<< vorige volgende >>