Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Sadist - Sadist

Sadist - Sadist

Label : Beyond Productions | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Koen B. : In mijn recensie van Sadist's 'Above The Light' re-release vroeg ik me af of de band eigenlijk nog wel bestond en zo ja, wie er dan wel niet deel van uit zou maken. Al deze vragen werden beantwoord toen uit het niets via het Italiaanse Beyond Productions het nieuwe album met de simpele titel 'Sadist' verscheen. De huidige line-up bestaat overigens uit Andy Marchini (bas), Alessio Spallarossa (drums), Tommy Talamanca (gitaar, mandoline, bouzouki, sitar, keyboards en piano) en Trevor (lead vocalen).

'Sadist' werd geproduceerd, gemixed en gemasterd door Tommy Talamanca in zijn eigen Nadir Studio en naast een begenadigd instrumentalist blijkt hij ook goed met productiewerk uit de voeten te kunnen want het geluid is uitstekend. Muzikaal hebben deze "Italian stallions” nog nooit teleurgesteld en ook nu zullen Death, Cynic, Atheist en misschien ook wel de Meshuggah fans watertanden want dit is in mijn ogen het meest technische album dat Sadist tot op heden op de mensheid losliet.

De fundamenten onder elk nummer worden gelegd door afwisselende ritmes die dienen als basis voor de merendeels tegendraadse gitaarpartijen en op "Evil” Chuck Schuldiner gelijkende vocalen. Gast muzikanten zijn ook aanwezig op deze CD en wel in de vorm van percussionist Dado Sezzi en keyboardspeler Claudio Simonetti (van de bands Goblin en Daemonia). Door het muzikale geweld is dit een prima groei CD geworden. Bij elke luisterbeurt ontdek je namelijk steeds weer nieuwe elementen. Goeie comeback!

<< vorige volgende >>