Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Paradise Lost - In Requiem

Paradise Lost - In Requiem

Label : Century Media | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Roel de Haan : Ik denk dat er wel genoeg is gezegd over Paradise Lost die hun fans verdeeld heeft en het metalgenre verraden dus ik sla dat stuk over en ga gelijk over tot de orde van de dag namelijk 'In Requiem'. Hun elfde album. Het zelfgetitelde album uit 2005 betekende een opzienbarend vormherstel voor deze band maar de vraag bleef of Paradise Lost op een volgende plaat de hervonden kwaliteit kon consolideren en ze weer permanent op de kaart zou zetten.

Wel nu, de draad oppakkend waar 'Paradise Lost' ophield begint 'In Requiem'. Maar met een twist, een goede. Afwijkend van de overduidelijke popstructuren van zijn voorganger is 'In Requiem' duidelijk meer een "metal” album voor zover de wijze waarop de nummers geschreven zijn. Daarbij zien we dat Nick Holmes' zang verschoven is richting de ouderwetse Paradise Lost stijl. Bij tijd en wijle zelfs herinnerend aan 'Icon'. Alsof dat niet genoeg is benaderd het album ook nog eens de stemming en sfeer van dat album en 'Draconian Times'. Nummers als 'Requiem' laten een bijzonder ruwe zijde van Paradise Lost zien middels wat bay-area thrash-riffs en dubbele basdrums node gemist op eerdere albums. De typische Paradise Lost ingrediënten zijn er allemaal: de melancholie, de leads, de hele mikmak…

'In Requiem' is een zeer goed album van een band die terug zijn waar ze horen, laten we hopen dat de fans ze weer in hun armen sluiten.

<< vorige volgende >>