Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Crusader - SkinClad

Crusader - SkinClad

Label : Shiver Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Nima : De Belgische heavy metal band Crusader viel vooral op met hun tweede plaat 'Fools' uit 2004. Die plaat liet een heerlijke vorm van NWOBHM horen die je terugbracht naar de tachtiger jaren. 'Fools' kreeg dan ook, terecht, positieve reactie en ik was blij toen deze CD bij mij op het matje viel. Toen ik de plaat echter opzette viel mijn stemming als waterige pudding in elkaar.

Wat heeft de band in godsnaam bezield om zulke nummers te schrijven? Het lijkt verdomme wel een beginnend bandje die net een CD in hun kelder hebben opgenomen. Het geluid is blikkerig, dof en uitermate saai. Daarnaast klinken de nummers nogal ongeïnspireerd en hebben geen enkel houvast. Waar zijn de snelle pakkende gitaren van 'Wouldst Thou Me', 'Angus', 'King Of Kings' of 'Carnival'? Waar is dat heerlijke jaren tachtig gevoel? Het enige nummer dat enigszins als het "oude” Crusader klinkt is 'Arigatou'. De rest van de nummers zijn vooral voorzien van slap gepingel, ongeïnspireerde riffs en regelmatig een slappe, psychedelische jaren zeventig keyboardtoontje. Bovendien klinkt de zang van David Walgrave slechter dan ooit en is alles slordig gespeeld.

Met deze CD is al de hoop die ik had voor deze band in een klap verdwenen. Nogmaals: wat heet ze in godsnaam bezield om deze plaat te maken?

<< vorige volgende >>