Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cannibal Corpse - Vile

Cannibal Corpse - Vile

Label : Metal Blade | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Menno : Ter ere van het 25-jarig jubileum van het van oorsprong Amerikaanse Metal Blade label heeft ditzelfde label besloten enkele van haar meest succesvolle releases opnieuw uit te brengen. Het machtige 'Vile' van de heren van Cannibal Corpse is als eerste aan de beurt; half 2007 zal deze CD in een mooi jasje gestoken worden en voorzien worden van een bonus DVD met maarliefst achttien live-tracks. Over de CD is elders in onze uitgebreide archieven een nostalgisch verhaal te lezen dus over hierover heb ik verder alleen te melden dat deze van een nieuwe mastering voorzien is en dus voldoet aan alle hedendaagse maatstaven.

De DVD is echter een heel andere verhaal; wanneer deze aangezet wordt komt er een korte boodschap te voorschijn die te melden geeft dat het aankomende materiaal niet bepaald aan de hedendaagse maatstaven voldoet. Rede hiervoor is dat de twee uitgekozen shows qua intensiteit enorm geweest schijnen te zijn. Dit neem ik absoluut voor waar aan, daar de mannen een enorm brute set neerzetten en het publiek met flinke moshpits en crowsurfing flink uit hun dak gaan. Het enige probleem is dat dit door de handycam-bootleg opnames niet bepaald overtuigend op de kijker overkomt (mits nuchter).

Feit is natuurlijk dat er hier een bruut pakketje uit de bus is gekomen waar Cannibal Corpse en Metal Blade trots op kunnen zijn. Het audio gedeelte is natuurlijk geniaal maar toch blijf ik het jammer vinden dat er met het videomateriaal niet echt is uitgepakt. Ik gok dat hiervoor de reden is geweest dat men aan de andere kant van de grote plas toevallig nog wat shows in het archief had liggen waardoor er een relatief laag kostenplaatje aan deze release verbonden kon worden in plaats van de fans iets te geven wat ze anno 2007 mogen verwachten. Iedereen die Cannibal Corpse en death metal in het algemeen een warm hart toedraagt hoeft echter niet te twijfelen wanneer ze dit in de schappen tegen komen.

Tracklist CD:
Devoured By Vermin
Mummified In Barbed Wire
Perverse Suffering
Disfigured
Bloodlands
Puncture Wound Massacre
Relentless Beating
Absolute Hatred
Eaten From Inside
Monolith

Tracklist DVD:
Perverse Suffering
Stripped, Raped And Strangled
Covered With Sores
Monolith
Addicted To Vaginal Skin
Force Fed Broken Glass
Fucked With A Knife
Gutted
Bloodlands
Shredded Humans
Staring Through The Eyes Of The Dead
A Skull Full Of Maggots
Devoured By Vermin
Hammer Smashed Face
Pulverized
Puncture Wound Massacre
Mummified In Barbwire
Orgasm Through Torture


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>