Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Gaia Epicus - Victory

Gaia Epicus - Victory

Label : Epicus Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Nima : Deze Noren timmeren al een aantal jaartje aan de weg en zijn met 'Vitory' alweer toe aan hun derde langspeler. De platen 'Satrap' en 'Symphony Of Glory' zijn mij echter onbekend, dus 'Victory' is het eerste keer dat onze paden elkaar kruisen.

De plaat opent lekker snel met 'New Life' en roept bij mij meteen de sfeer van Gamma Ray op. De invloeden van Kai Hansen en co. liggen er een beetje dik bovenop maar dat mag de pret niet drukken. De intro van de navolgende 'Iron Curtain' lijkt als twee druppels water op Metallica's 'Seek And Destroy', waarna de heren laten horen waar ze behalve Gamma Ray de mosterd vandaan halen, namelijk Megadeth. De invloeden van de laatstgenoemde komen, mede dankzij het stemgeluid en zanglijnen van Thomas Chr. Hansen, nog duidelijker naar voren tijdens 'Revenge Is Sweet', welke me wel heel erg aan 'Take No Prisoners' doet denken. Maar dan zijn we nog niet klaar, want voor de intro van 'Fortress Of Solitude' is er gespiekt bij Maiden's 'Caught Somewhere In Time' en zit ik tijdens het middenstuk van het titelnummer constant te wachten om Ozzy "All aboaaaaaaaard HAHAHAHAHA” te horen krijsen. En ik kan nog een tijdje doorgaan…

Nou ben ik niet iemand die snel gaat zeuren over gebrek aan originaliteit, maar zoals u ziet ontbreekt het deze band totaal aan een eigen smoel. Gelukkig weten de jongens niet alleen te spieken, maar ook het spelen gaat ze aardig makkelijk af. De nummers zitten gewoon goed in elkaar en ondanks het spiekwerk liggen de ijzerscherpe riffs en goede zanglijnen goed in het gehoor. Ook productioneel is de CD in de orde, waardoor 'Victory' een op en top metal album en een aangename plaat is om naar te luisteren. Iets meer eigen inbreng had echter geen kwaad gekund.

<< vorige volgende >>