Listen live to Radio Arrow Classic Rock
One Man Army And The Undead Quartet - Error In Evolution

One Man Army And The Undead Quartet - Error In Evolution

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Frank D. : "One Man Army And The Undead Quartet....hmm”, denk ik als ik de CD op mijn bureau bekijk. Ik heb een dubbel gevoel bij deze band van ex-The Crown zanger Johan Lindstrand. Het debuut '21st Century Killing Machine' wist mij eigenlijk voor geen meter te boeien en staat inmiddels dan ook stof te verzamelen in mijn platenkast. En dan ligt hier nu de opvolger 'Error In Evolution' voor mijn neus. Kortom, wederom zo'n "het-zal-me-benieuwen-hmm-moment”.

Verweet ik de vorige keer Johan en zijn vrinden nog teveel over de gebaande paden te wandelen, dit keer wandelt meneer niet, maar ploegt die paden vakkundig om. Kijk, ze kunnen het dus wel! De Entombed beïnvloedde riffs worden met een strakke venijnigheid afgevuurd op de luisteraar en met de solide ritmesectie als rugdekking springt Lindstrand vocaal op de barricade om zijn boodschap te verkondigen. Dit album opent overtuigend met 'Mine For The Taking' en weet dat ook de gehele duur van de rit goed vol te houden. Dit is muziek die mij in het krachthonk net dat extraatje geeft. Jawel, dit is testosteron geïnjecteerde ronkende en stomende death metal. Iedereen die al enthousiast was door het vorige album, zal na het beluisteren van dit album eindelijk begrijpen waarom ik dat album maar matig vond. Dit is namelijk wat ik miste: ballen en rauwe energie. Complimenten aan de mannen, dit is puik vakwerk. Hoogtepunten zijn 'Such A Sick Boy', 'The Supreme Butcher' en het onverschrokken 'Hail The King'.

Onder de streep staat dus een dikke voldoende voor de heren. Als ze deze lijn kunnen volhouden dan zou dit weleens een topploeg in de Europese competitie kunnen blijken. Wat mij betreft is dit dus zeker geen foutje in de evolutie.

<< vorige volgende >>