Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mors Principium Est - Liberation = Termination

Mors Principium Est - Liberation = Termination

Label : Listenable | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Koen B. : Net nadat Mors Principium Est haar derde album 'Liberation = Termination' had opgenomen trok gitarist en hoofdcomponist Jori Haukio de kuierlatten aan om niet meer weder te keren omdat "he felt that M.P.E. was not his thing anymore”. Best jammer want het wordt wat mij betreft eens tijd dat deze heren hier en daar wat gaan doorbreken en zodoende kan Haukio niet de vruchten van zijn harde werk plukken.

Sinds de 'The Unborn' dagen heeft men gewoon een beetje rondgehangen en op de luie reet gelegen geloof ik, want ik heb ondanks dat men toen een potentieel en sterk album op de markt had, de heren niet voorbij zien komen (in plaats van een handvol optredens in de lokale Finse pubs). Een ongeschreven wet vertelt ons echter dat je als band jaren- en jarenlang tot vervelens toe moet touren om een beetje erkenning te krijgen en op te vallen boven het grut.

Daarom heb ik me voorgenomen wat virtuele kwinkslagen uit te delen want deze band MOET gewoon gehoord worden en daarom MOET men nu op tournee. 'Liberation = Termination' is namelijk weer een melodieuze deathrash voltreffer geworden die hard, intelligent, afwisselend en gewoon super klinkt. Luister daarom vooral eens naar deze CD en stuur wat e-mail bommetjes richting platenmaatschappij Listenable Records zodat deze Finnen eens op een normale tour worden gestuurd. Mijn zegen hebben ze in ieder geval....

<< vorige volgende >>