Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Primal Fear - Black Sun

Primal Fear - Black Sun

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Horst : Zo, de nieuwe Primal Fear is uit, en aan mij de schone taak om dit kleinood even van wat commentaar te voorzien. Wel, dit wordt dan ook de makkelijkste recensie die ik ooit geschreven heb. Hoezo? Nou ja, iedereen die een beetje bekend is met dit Duitse Power Metal gezelschap weet dat deze heren het woord 'conservatief' uitgevonden hadden kunnen hebben. 'Black Sun' wijkt dan ook geen millimeter af van hetgeen ze op platen als 'Jaws Of Death' of 'Nuclear Fire' hebben gedaan. Vind ik dat erg? Welnee, Primal Fear geeft de fans gewoon precies wat ze willen, krachtige Power Metal naar bekend Duits recept, en zolang ze dat op een goede manier doen hoor je mij niet zeuren.

Werkelijk alle te verwachten soorten nummers vinden we dan ook terug op 'Black Sun'. Lekkere rampestampers als 'Black Sun', 'Mind Control', 'Mind Machine (en gáán met die double-bass kloppertjes, yeehaa!!!), lekkere beukers in de vorm van 'Silence', 'Cold Day In Hell', en uiteraard worden we ook vergast op een snelheidsmonstertje door middel van 'Lightyears From Home'. Ach, eigenlijk alles is aanwezig wat Primal Fear nu eenmaal zo'n leuke band maakt.

O ja, voor de azijnpissers onder ons: Primal Fear kijkt inderdaad nog steeds in het grote 'Hoe schrijf ik een liedje Judas Priest stijl' boek bij het schrijven van het songmateriaal, maar dat zal me toch een kolossale rotzorg zijn. Zolang ze betere platen uitbrengen dan hun grote voorbeeld (want zeg nou zelf, die laatste Priest was op een paar nummers na toch helemaal niks) mogen ze dit van mij tot in lengte van dagen blijven doen. Up The Irons! Heavy Metal Forever! En als dies meer zij…

<< vorige volgende >>