Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Onslaught - Killing Peace

Onslaught - Killing Peace

Label : Candlelight | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Koen B. : In de Lords Of Metal uitgave van vorige maand, had gitarist Nige Rockett een niet onaardige studio rapportage over het nieuwe Onslaught album 'Killing Peace'. Hierin stond onder andere dat dit "is a real aggressive album, definitely the most intense Onslaught album to date, it runs for 42 minutes and contains nine new tracks. It's very fast, very heavy, no clean guitars, no bullshit, just massive riffs and offensive lyrics. Everything is so loud and in your face just how metal should be………”.

Ik heb 'Killing Peace' de afgelopen paar dagen grijs trachten te draaien en ik moet toegeven dat de heer Rockett geen loze beloftes heeft gedaan. Deze CD was het wachten (de voorgaande plaat kwam uit in 1989!) dan ook meer dan waard en lost de verwachtingen overweldigend in. Dit is gewoon een knallende thrash metal CD geworden die helemaal niet ouderwets klinkt. De gitaarriffs staan als een huis, de vocalen van verloren zoon Sy Keeler vertonen nog geen sleet en producent Andy Sneap heeft een manier gevonden om de kloten uit mijn broek te knallen.

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik niet de meest objectieve recensent ben als het aankomt op Onslaught want ik heb al een zwak voor deze bende sinds de 'Power From Hell' plaat. Ik ben er echter zeker van dat elke oud- of nieuwbakken speed metal freak hier wel gelukkig van wordt. Ik vind het soms meer op de snellere nummers van Metal Church en Sabbat (ziet u de connectie met Andy Sneap?) lijken dan op de oude Onslaught, maar dat weerhoudt mij er niet van om hier een hoog cijfer uit te delen. 2007 is het jaar van de wederopstanding van Onslaught!

<< vorige volgende >>