Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Plague Symphony - The Black Gate

The Plague Symphony - The Black Gate

Label : The Devil Knows You're Dead Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Mini-CD

Menno : Het debuut van het Britse The Plague Symphony lijkt een volwaardig album, maar in werkelijkheid is het gewoon een EP'tje van nog geen twintig minuutjes (inclusief intro). De CD is voorzien van erg mooi en duister artwork verzorgt door Cris Narcosis (werkte eerder voor o.a. Necrophagist en Brutal Truth). Het geheel begint met een erg sfeervolle intro die helaas erg in contrast blijkt te staan zodra het eerste echte nummer 'Path of Peril' begint.

De productie is zeer matig voor een band die zich zo professioneel weet te presenteren. Investeer het geld voor het artwork dan in een beter geluid, zou ik zeggen. Maargoed, laten we even door het enorm ruisende black metal geluid heen prikken en ons focussen op de muziek, die is nl. helemaal zo slecht nog niet. The Plague Symphony speelt een enorm zware mix van hardcore, death metal en grindcore. Schrik niet, het is absoluut geen metalcore; denk meer in de richting van bijvoorbeeld The Black Dahlia Murder, maar dan een stuk donkerder.

Andere invloeden zijn volgens de band zelf Necrophagist, Decapitated en Dimmu Borgir. Hier kan ik me redelijk in vinden, van de ene kant hypersnel en technisch, maar altijd met oog voor groove en tragere stukken. De zang is sterk en de gitaristen laten met mooie sweep-solos zien wat ze in huis hebben. Alleen dus erg jammer van de productie en het feit dat het voorbij is voor je er erg in hebt, hierdoor lijkt het een beetje alsof de band zich er met een jantje-van-leiden af heeft gemaakt.

<< vorige volgende >>