Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Pretty Maids - Wake Up To The Real World

Pretty Maids - Wake Up To The Real World

Label : Frontiers Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Sjak : Het Deense Pretty Maids is al sinds jaar en dag een gevestigde orde in het metal wereldje en is één van de weinige bands die gedurende hun ruim twintigjarige bestaan nooit een echt slecht album uitgebracht hebben. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hun eerste platen beter vind dat hun meest recente releases, dus toen ik deze 'Wake Up To The Real World' uit de brievenbus plukte waren mijn verwachtigen niet echt hoog.

Onze Deense vrienden hebben me toch positief weten te verrassen, want ten opzichte van het vier jaar geleden verschenen 'Planet Panic' heeft men een veel volwassener en vooral consistentere plaat afgeleverd. Het titelnummer heeft een lekkere groove en is een prima opener van deze CD. Dit niveau wordt moeiteloos doorgetrokken op de overige tien nummers van deze plaat. Wat opvalt is dat Pretty Maids nog steeds op zijn best is bij de rech-toe-recht-aan rockers en een beetje door de mand valt bij de wat avontuurlijkere nummers zoals de semi-ballad 'As Guilty As You', waarbij de vocale beperkingen van Ronny Atkins wat duidelijker naar voren komen. Vermeldenswaardig is verder nog de Deep Purple-cover 'Perfect Strangers' dat, ondanks het feit dat het niet de meest makkelijke cover is, prima neergezet wordt.

Oudgedienden Ken Hammer (gitaar) en Ronny Atkins (zang) laten horen dat ze nog lang niet afgeschreven hoeven te worden en nog steeds in staat zijn om een goed metal album te fabriceren. Lekker plaatje!

<< vorige volgende >>