Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Chelsea Smiles - Thirty Six Hours Later

The Chelsea Smiles - Thirty Six Hours Later

Label : I Used To Fuck People Like You In Prison Records | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Full-length CD

Frank D. : YES! ROCK! YES! YEAH, YEAH, ROCK, ROCK! Oeps, sorry, beste lezers. Ik liet me even gaan en dan begin ik op een op leeftijd zijnde en kale Beavis te lijken. De CD waar ik zo'n geestdrift voor ontwikkel is 'Thirty Six Hours Later' van The Chelsea Smiles.

Direct vanaf de start maakt de band rond Todd Youth duidelijk niet van half werk te houden. De opener 'Nothing Wrong' pompt meteen de nodige kerosine in het luchtschip dat The Chelsea Smiles heet. Daarna is het "lift-off”-time. De band scheurt met schroeiende gitaren, strak ritmewerk en een goede zang door de gehele setlist van twaalf nummers. Muzikaal versmelt de band invloeden van Turbonegro, The Hellacopters, Kiss en MC5 tot een eigen geluid. Het rockt, het knalt en het is verslavend. Nummers als 'Alright, Alright' (met z'n Chuck Berry vibe), 'I Want More' en 'You Can't Give Me Anything' doen naar meer verlangen en de band is de dealer die je verslaafd laat worden aan hun stuff. De vintage achtergrondkoortjes, meerstemmige refreintjes en zelfs klappen geven het geheel een jaren zestig zweem die vreemd genoeg een frisse uitwerking heeft. Jawel, met deze band heeft People Like You Records weer een leuke aanwinst in de stal gehaald. Chapeau!

Eindconclusie is dat deze schijf nog vele malen in mijn CD-speler zal zitten de komende periode. De donkere dagen voor kerst lijken in een keer een stuk dragelijker te worden. Voor liefhebbers van onversneden en oprechte rock, zeker een aanrader voor de verlanglijstjes.

<< vorige volgende >>