Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nevermore - The Politics Of Ecstasy

Nevermore - The Politics Of Ecstasy

Label : Century Media | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Re-release

Horst : Het lijkt er inmiddels sterk op dat er van iedere band die tien jaar of langer bezig is re-releases op de al overvolle markt gepleurd worden. Aan de ene kant is dat natuurlijk bijzonder uitgekookt van de platenmaatschappijen. Twee keer geld verdienen aan hetzelfde product is altijd fijn, en aangezien labels er zijn om geld te verdienen kan ik ze best wel begrijpen. Het is uiteindelijk de consument zelf die bepaalt of hij/zij opnieuw wilt gaan betalen voor opgewarmde ouwe prak, nietwaar?

Om die opgewarmde hap van gisteren ietwat meer verteerbaar te maken zal een uitgever de boel natuurlijk wel een beetje moeten opleuken. Nu is dat me stokoude opnames natuurlijk niet zo moeilijk. Je haalt de boel eventjes flink door de hedendaagse effecten -en mixapparatuur, en voor je het weet het je een geluid om te zoenen. Bij meer recente opnames, en nu komen we dus in de buurt van de Nevermore re-releases, wordt die truc wat lastiger, aangezien het geluid van die platen al zeer van de fijne was. Om dan toch de potentiële klant weten te verleiden tot aankoop hebben de Nevermore platen andere tierelantijntjes meegekregen.

Alledrie de schijven zijn gehuld in ander artwork, al moet ik er wel bij vertellen dat je verschillen ten opzichte van het origineel met een lampje moet zoeken, dus daar hoef je het echt niet voor te doen. De inlays herbergen wat summiere liner-notes die je eigenlijk ook maar ter kennisgeving zal aannemen. Zeg nou zelf, hoe vaak lees je dit soort info nou? Nee, de meerwaarde in deze drie gevallen ligt geheel aan het toegevoegde bonusmateriaal qua beeld en geluid. Alledrie de CD's zijn voorzien van leuke bonustracks en/of videoclips die voor de Nevermore liefhebber niet te versmaden zijn. Neem echter wel even de tijd om op je gemak wat prijzen te vergelijken, want die verschillen van € 9 tot wel € 20 (afhankelijk van waar jij je snack wilt bestellen), en dat laatste bedrag vind ik persoonlijk wel wat te gortig voor een smakelijke, doch reeds al lang op de warmhoudplaat staande hap.

Original album tracklist:
1. The Seven Tongues Of God
2. This Sacrament
3. Next In Line
4. Passenger
5. The Politics Of Ecstasy
6. Lost
7. The Tiananmen Man
8. Precognition ( Instrumental )
9. 42147
10. The Learning

Bonus Tracks:
11. Love Bites (Judas Priest cover-version)

Video Enhancement:
Next In Line


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>