Listen live to Radio Arrow Classic Rock
White Skull - The Ring Of The Ancients

White Skull - The Ring Of The Ancients

Label : DragonHeart Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Nima : Deze Italiaanse band timmert al meer dan tien jaar aan de weg en komt met 'The Ring Of The Ancients' alweer toe aan hun achtste plaat. Inmiddels heeft de band Frontiers Records verlaten en heeft men onderdak gevonden bij de eveneens Italiaanse Dragonheart.

Deze CD gaat verder waar de vorige plaat 'The XIII Skull' ophield. De melodieuze aanpak die ze vroeger gebruikten is nog verder naar achteren geschoven en men heeft zich opnieuw grotendeels geconcentreerd op het componeren van up-tempo nummers. De opener 'Night Night' begint lekker en de navolgende 'Guardians' mag er ook wezen. Heerlijke up-tempo heavy metal nummers in de stijl van de later Blind Guardian, Grave Digger en een snufje Iron Maiden, met uitgebreide gitaarpartijen en de ruwe zang van Gustav. Vanaf de derde song zakt de plaat toch enigszins in elkaar. Niet dat de nummers slecht zijn, maar ze zijn simpelweg niet pakkend genoeg en blijven zelfs na meerdere luisterbeurten onherkenbaar. Het duurt dan ook pas tot de tiende track 'Valhalla' voordat er weer iets bijzonders gebeurt. Bovendien is een totale speelduur van ongeveer een uur ook te lang om tot het einde de aandacht er bij te houden. Helaas is 'The Ring…' dus niet de plaat geworden die voldoet aan de verwachting die je zou hebben van een ervaren band. Dat is wel verdomd jammer, want deze jongen hebben het in zich om goede nummers te schrijven. Dat hebben ze inmiddels met de plaat 'The Dark Age' al bewezen.

Nogmaals, 'The Ring Of The Ancients' is geen slecht album, maar bevat te weinig hoogtepunten om in de berg van releases op te vallen.

<< vorige volgende >>