Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Skid Row - Revolutions Per Minute

Skid Row - Revolutions Per Minute

Label : Steamhammer/SPV | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Tijdens het beluisteren van 'Revolutions Per Minute' heb ik toch best een aantal keren de wenkbrauwen moeten fronsen. Stiekum heb ik zelfs twee keer extra op de hoes gekeken of dit inderdaad nog wel Skid Row was. Want jongens, er zitten een paar verrassingen op dit nieuwe album. Ik zal proberen om alles uit te leggen aan de hand van een korte omschrijving van elke track.

Track 1: 'Disease'. Stevige song, gortdroge drums die opvallen een een lekkere drive. Een metal nummer zoals je die van Skid Row wel kunt verwachten.
Track 2: 'Another Dick In The System'. Een straight forward up tempo rocker. Niks mis mee.
Track 3: 'Pulling My Heart Out From Under Me'. Een tegenvaller. Voor Skid Row begrippen is deze song te eenvoudig, alhoewel het refrein wel weer uitnodigd tot fijn meebléren.
Track 4: 'When God Can't Wait'. De verrassing! Dit is een heerlijke, vrolijke punk song in de beste traditie van Flogging Molly en de Dropkick Murphy's. Wie had dat gedacht?
Track 5: 'Shut Up Baby, I love You'. Een stoere tekst en een stevige rocker die ietwat in de richting van de Hellacopters gaat. (Om maar eens een band te noemen).
Track 6: 'Strenght'. Wat meer metal, wat meer melodie in de gitaren, gepolijste samenzang en een zoet refrein. Maar gelukkig geen verplichte ballad en catchy genoeg om interessant te blijven. Een geknipte single kandidaat voor de Amerikaanse markt.
Track 7: 'White Trash'. Een punk rock achtige track die vrij sociaal kritisch is. Trailer Park Boys, watch out!
Track 8: 'You Lie'. Tja. Een echte country song met versnelling op het eind. Het heeft wel wat weg van Nuclear Assault's 'Long Haired Asshole' en het is best leuk als tussendoortje.
Track 9: 'Nothing'. Deze song valt tussen de metal van track 1 en track 6 in en wederom is er niks mis mee.
Track 10: 'Love Is Dead'. Nog meer metal in de geest van track 1. Deze keer met een apart middenstuk en ook weer voorzien van een lekkere drive.
Track 11: 'Let It Ride'. Wederom een straight forward up tempo rock song met meebrul refrein, en wederom hoor je mij hier niet te klagen.
Track 12: 'You Lie'. Dit is de bonus track en er is eigenlijk maar weinig verschil met de eerdere versie, behalve dan dat je nu wat andere instrumenten erbij hoort zoals de mondharmonica.

Nou, je leest het. Skid Row heeft op hun nieuwste album een vrolijk allegaartje van goede rock, punk en metal songs verzameld. De songs worden zoals altijd vakkundig uitgevoerd, de nieuwe zanger Johnny heeft duidelijk zijn draai gevonden en ook de solo's mogen er weer zijn. Soms puntig, soms in dienst van het liedje en soms juist tegendraads. Dit alles zorgt ervoor dat ik wederom tevreden ben met deze band. Gaat heen en oordeelt zelf.

<< vorige volgende >>