Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blöödhag - Hell Bent For Letters

Blöödhag - Hell Bent For Letters

Label : Alternative Tentacles Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Frank D. : Gimmicks…ach, wie kent ze niet? De ene band gooit bloed over het publiek, de ander staat potsierlijk met de Union Jack te zwaaien en weer een ander loopt met een sok om zijn kroonjuwelen over het podium te paraderen. Het zal allemaal wat, maar het Amerikaanse Blöödhag heeft een van de vreemdste gimmicks aller tijden. Ze smijten tijdens hun optredens boeken het publiek in en geven mini lezingen tussen de nummers door. Ze noemen hun death-smear-punk-extravaganza doodleuk edu-core.

Zucht! De gimmick is nog wel innovatief, maar muzikaal blijft het geheel hangen in onsamenhangend gebrabbel, een zeer matige productie en dito composities. Nee, Blöödhag haalt mijn platencollectie zeker niet. Scoren de heren nog punten voor het intellectuele deel van het product (zestien nummers over schrijvers), de overige ingrediënten van 'Hell Bent For Letters' zijn van een bedenkelijk niveau. Eigenlijk is dit er een voor de vergeetput. De korte nummers zijn rommelig en zal misschien zelfs een aantal mensen kunnen bekoren, maar voor mij hoeft dit echt niet. Na een aantal luisterbeurten wil mij nog steeds niks invallen over deze schijf. Geen hoogtepunten, geen lichtpuntjes…nee, het is droevige, matige middelmaat troef bij de heren.

Mij zullen ze ieder geval niet vinden tijdens een live-optreden van de heren, want ik vrees dat ik een welgemikt boek tegen mijn hoofd gelazerd krijg. Maar te oordelen naar deze CD mis ik daar geheel en helemaal niks aan.

<< vorige volgende >>