Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Falconer - Northwind

Falconer - Northwind

Label : Metal Blade | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : In de nazomer van 2003 kwam ik voor het eerst in aanraking met Falconer. Ik mocht het album 'The Sceptre Of Deception' reviewen en ik was er behoorlijk tevreden mee. Kort gezegd stond dat album vol met goede en stevige heavy metal, aangevuld met subtiele stukjes folk muziek en een redelijk interessant verhaal over een Scandinavische koning en zijn zonen.

Nu, in de nazomer van 2006 kom ik voor de tweede keer in aanraking met Falconer. Ik mag namelijk het nieuwe album 'Northwind' reviewen en om eerlijk te zijn, ik ben er niet zo blij mee. Falconer vaart op 'Northwind' een andere koers dan op 'Sceptre'. De band omschrijft hun muziek intussen zelf als "melodic metal” en dat is te horen ook. Regelmatig komen rustige refreintjes voorbij. Het getokkel van akoestische gitaren en het gerinkel van belletjes ('Legend And The Lore') laat men ook vaker horen en zelfs de zoete ballad ('Long Gone By') is voorhanden. Bij songs zoals 'Northwind', 'Catch The Shadows' en 'Waltz With The Dead' zijn genoeg aardige riffs en goede solo's van de partij, maar er zitten ook van die passages tussen waarop men weer rustig aan doet en hierdoor mis ik gewoon vaart in deze songs. Dit wil trouwens niet zeggen dat 'Northwind' nu een slecht album is. Gelukkig staan er veertien tracks op dit album waarvan de helft onder de noemer uptempo ('Perjury And Sancity), compact ('Blinded') en enigzins dreigend ('Delusion') zijn te plaatsen. Ook niet verkeerd is 'Himmel Sa Trind' dat in een andere taal wordt gezongen en een aparte sfeer uitademt. Afgezien van de songs zelf valt me verder op dat de productie ook niet echt knalt, en daarnaast ben ik minder gecharmeerd van de terugkeer van zanger Mathias. Wat mij betreft heeft Kristoffer (die alleen op 'The Sceptre Of Deception' zong) een betere en krachtigere stem.

Helaas, met slechts zeven goede tracks en zeven wat mindere songs kan ik Falconer deze keer geen super score geven. Desondanks kunnen liefhebbers van deze band en van rustige, melodieuze metal dit album toch absoluut even gaan beluisteren, want kwaliteit heeft de band gelukkig wel.

<< vorige volgende >>