Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Souls Harbor - The Writings On the Wall

Souls Harbor - The Writings On the Wall

Label : Crash Music | Archiveer onder nu metal

Release type: Full-length CD

Patrick : Ten tijde van het dienen aan boord van de USS Washington (voor hen die het niet weten; een van de vlagenschepen van de Amerikaanse marine) begonnen Doug Marshall, John Fenin en Rob Cadiz nummers te schrijven. En wat ooit als iets experimenteels begon, is na hun 'honorable discharge' uit het Amerikaanse leger snel uitgelopen tot een carrière binnen de muziek. Na het uitbrengen van de EP 'Burning Souls' (2005) tekende de band een contract bij Crash Music en 'The Writings On The Wall' is het eerste resultaat van deze samenwerking.

Souls Harbor maakt van die typische Amerikaanse radio rock, die je in het land van de onbegrensde onmogelijkheden ook dagelijks over de radio voorbij hoort komen. Pakkende nummers met aansprekende, gemakkelijk in het gehoor liggende refreinen, waarmee de tien tracks op 'The Writings On The Wall' zeer toegankelijk voor heel veel mensen worden. En hoewel er met de muziek die ze maken helemaal niets mis in en de hele cd zeer goed en gedegen in elkaar steekt, is het wel van die typische dertien-in-een-dozijn radio rock zoals we al jaren en jaren uit de VS horen komen. Het is van die muziek die je ook als achtergrond in een film zou kunnen horen, maar die het maar niet voor elkaar krijgt boven het maaiveld uit te steken. Nogmaals: 'The Writings On The Wall' is zeker geen slechte cd, maar baanbrekend of verfrissend is het allerminst.

Houd je echter van bands als Crossfade, Edgewater, Mudvayne en Sevendust en maal je er niet om als iets behoorlijk standaard klinkt? Dan is 'The Writings On The Wall' zeker wat voor jou!

<< vorige volgende >>