Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Colour Haze - Tempel

Colour Haze - Tempel

Label : Elektrohasch | Archiveer onder stoner

Release type: Full-length CD

Erik : Zo nu en dan kom je weer eens een band tegen die het presteert om onopgemerkt te blijven na acht albums! En dat in dit genre! Al sinds 1995 doen deze drie Duitser de jaren zeventig herleven, en niet met weinig succes. 'Tempel' is de eerste kennismaking voor mij met Colour Haze en ik zit al in het eerste nummer helemaal verstrengeld in het hypnotiserend gitaargeluid en de fantastische begeleidingsband.

De vocalen voelen wel Duits aan maar irriteren niet zo als menig ander Pruisisch gezang. Ze passen super bij de sfeer die opgeroepen wordt door de warme, zwevende melodieÎn en de dromerige hangerige speelstijl van bas en drums. Er wordt vaak gas gegeven maar de rustige nummers als 'Fire' staan als een huis. In 'Mind' en 'Gold And Silver' weerklinkt tot mijn enthousiasme een Hammondorgel die zijn rol verbluffend efficiÎnt vervult! Hoe langer ik naar de CD luister, hoe meer ik van de ritmesectie geniet en de soms geniale gitaarpartijen. Deze CD heeft geen plek voor een zwak nummer, waar het summum wordt bereikt in het titelnummer 'Tempel', een haast stampende audio-morgana waar je in een kaleidoscopische wereld beland. Twee woorden : Heer-lijk!
Niet zomaar een band, geen wannabees maar een band die zo origineel mogelijk wil klinken.
Geen herhaling dus van de zoveelste Sabbath of Zeppelin of andere seventies helden. Het is meer een aansluiting bij invloeden als de meer psychedelica undergroundbands van destijds zoals Bang, Warhorse, Master's Apprentice… Een must!

<< vorige volgende >>