Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Dissection - Rebirth Of Dissection

Dissection - Rebirth Of Dissection

Label : Escapi | Archiveer onder black metal

Release type: DVD/Video/Blu-ray

Koen B. : Ik voel me een beetje vreemd terwijl ik deze recensie van deze 'Rebirth Of Dissection' DVD zit te typen. Niet alleen is de wedergeboorte van deze Zweeds groep al weer enkele maanden geleden wreed de kop ingedrukt door de band op te heffen, maar ik ben ook nog ietwat aangeslagen van het feit dat zanger / gitarist / componist Jon Nödtveidt enkele weken geleden een kogel door zijn eigen hersenpan schoot. Ik ga hier verder niet in op Nödtveidts overlijden, maar concentreer me hier liever op deze DVD. Voor een officiële verklaring vanuit het management over, verwijs ik je graag naar Dissection's website.

Er staat negentiental nummers op deze DVD, die werd opgenomen tijdens een concert in een uitverkochte Arenan te Stockholm (Zweden) op 30 oktober 2004. Daarnaast staat er een 25 minuten durend exclusief interview op met Nödtveidt en een videoclip van het nummer 'Starless Aeon' dat origineel verscheen op het 'Reinkaos: A Sonic Invocation To The Endless Dark Aeon' album.

Het optreden werd gefilmd met een veelvoud aan camera's en heeft een opperbest geluid meegekregen, al met al een must voor Dissection fans (waaronder ik mezelf ook reken). Het interview biedt inzicht in Nödtveidt's muziek en levensbeschouwing en is uiteraard mede interessant omdat de man niet veel interviews gaf, maar ook omdat hij het never nooit meer kan navertellen. Wanneer je interesse hebt in de aanschaf van deze DVD raad ik je aan dat vooral via de Nuclear Blast website te doen want deze vlegels doen er in een gelimiteerde genummerde oplage van 1000 stuks een live CD bij. Ik ben benieuwd of het afscheidsconcert dat 24 juni jongstleden gefilmd werd, ooit nog wordt uitgebracht. Indien dat niet zo is, beschouwen we deze DVD maar als een prachtig afscheidscadeau van een uitstekende band.

Tracklist:
01 - Intro : At The Fathomless Depths
02 - Nights Blood
03 - Frozen
04 - Maha Kali
05 - Soulreaper
06 - No Dreams Bread In Breathless Sleep
07 - Where Dead Angels Lie
08 - Retribution …Storm Of The Lights Bane
09 - Unhallowed
10 - Thorns Of Crimson Death
11 - Heavens Damnation
12 - In The Cold Winds Of Nowhere
13 - Elizabeth Bathory
14 - The Somberlain
15 - A Land Forlorn

Extra's:

01 - Interview met Jon Nödtveidt
02 - Fotoboek
03 - 'Starless Aeon' videoclip.

"For the glory of the Dark Gods and the Wrathful Chaos!” R.I.P. Jon Nödtveidt 1975-2006.

<< vorige volgende >>