Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mahavatar - From The Sun, The Rain, The Wind, The Soil

Mahavatar - From The Sun, The Rain, The Wind, The Soil

Label : Escapi | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Fons : Deze plaat bevat voornamelijk opnieuw opgenomen versies van nummers van het debuutalbum 'Go With The NO!' (begin vorig jaar uitgebracht op het Cruz Del Sur label) aangevuld met twee nieuwe nummers. Mahavatar is een internationaal gezelschap, bestaande uit Polen, Jamaicanen en Israƫlieten, die 'From The Sun, The Rain, The Wind, The Soil' uitbrengen op het Escapi label.

Op het album laat Mahavatar een allegaartje aan stijlen horen, die variƫren van power metal, thrash metal en doom metal tot emocore en progressieve rock. De band vormt al deze stijlen tot een wonderwel mooi vloeiend geheel. Het klinkt allemaal behoorlijk avontuurlijk en de band durft meermaals haar nek uit te steken. Ondoordringbare geluidscollages worden afgewisseld met luchtigere passages, die zorgen voor voldoende herkenbaarheid binnen de nummers, zodat het geheel lekker weg blijft luisteren. De band is ook behoorlijk technisch aangelegd, luister maar eens naar het bas intro van 'Anger' en het afsluitende 'The Time Has Come'. De zang bij Mahavatar wordt verzorgd door een dame, die haar stem alle richtingen uit laat gaan. Hoor haar joelen en schreeuwen tijdens 'Open Your Minds', om van haar gekreun en geklaag tijdens het zware 'Deep Cobble' maar te zwijgen. Je moet er, net als het hele album trouwens, even aan wennen, maar na een paar luisterbeurten ga je het allemaal wel waarderen en ontstaat er een zeer aardige luistercd, die door de grote afwisseling tot het einde blijft boeien.


Of 'From The Sun...' haar weg naar het grote publiek zal vinden is een grote vraag. De band bezit overduidelijk over meerdere talenten, maar ik vrees toch dat het muzikaal gebodene niet toegankelijk genoeg is voor de doorsnee metalfan.

<< vorige volgende >>